outdoor meubels

Outdoor design en outdoor tuinmeubelen


Wil je in de tuin, balkon of terras van hetzelfde comfort genieten als in de woonkamer met mooi outdoor design, overweeg dan om een ​​tuinbank op maat aan te schaffen

Ten opzichte van een conventionele bank heeft een tuinbank de volgende kenmerken:

Bovenal is een tuinbank weerbestendig. Dat betekent: hij kan ook bij koud, warm, zonnig weer en bij regen en wind blijven staan ​​op het balkon, terras of in de tuin. Een tuinbank mag niet snel vuil worden. Vlekken moeten gemakkelijk te verwijderen zijn. Dit zijn slechts enkele van de kenmerken waar outdoor tuinmeubelen aan moeten voldoen. Meer daarover lees je hieronder. 

outdoor tuinmeubelen

Op maat gemaakt outdoor design past altijd!

Als je een klein balkon hebt, mogen outdoor meubelen niet te groot zijn. Tip: meet het balkon of terras op voordat je de balkon of tuinbank laat maken en vergelijk deze met de afmetingen van de gewenste outdoor meubels. Je moet natuurlijk letten op het materiaal waarvan de tuinbank wordt gemaakt, of het nu rotan, teak, metaal, aluminium of stof is – het maakt een groot verschil in termen van duurzaamheid en onderhoud waar je outdoor furniture van is gemaakt. Eet je je maaltijden voornamelijk op het balkon, terras of in de tuin, let dan op de hoogte van de tuinbank. Of je kiest voor hogere tuinstoelen en een tafel die niet te laag is

outdoor furniture

Bedenk goed wat je wil en anticipeer daarop

Daarnaast moet een outdoor design zo comfortabel mogelijk zijn, zodat je er comfortabel op kunt zitten en liggen. Kijk ook kritisch naar de kwaliteit van goedkope tuinbanken. Soms is een tuinbank van hoge kwaliteit goedkoper dan 3 goedkope banken kopen. Zo hoeft een op maat gemaakte lounge bank echt niet de hoofdprijs te kosten, terwijl je er wel iets speciaals mee in je tuin zet. Het andere grote voordeel is dat je zo’n op maat gemaakte tuin loungebank precies in elk terras kan laten passen, hoe vreemd de vorm of het oppervlak daarvan ook moge zijn.

outdoor meubelen

Wat te doen met de kussens voor jouw outdoor meubelen?

Lounge tuinmeubelen, balkon banken en tuin banken kunnen worden gemaakt van verschillende materialen. Uiteraard houdt elk bedrijf dat dergelijk tuinmeubilair maakt rekening met het feit dat dit materiaal goed tegen de elementen kan. De kussens echter zijn vaak niet weerbestendig en moeten na gebruik meestal in een droge ruimte worden opgeborgen. Dit is in veel gevallen omslachtig en vereist opslagruimte, dus is het misschien verstandig om op zoek te gaan naar kussens die wel tegen de verschillende weersomstandigheden kunnen.

design tuin loungebank op maat

Lees je goed in over verschillende outdoor meubels

Een poly rattan frame kan meestal buiten blijven staan, omdat het vlechtwerk zeer resistent is. Tuinmeubelen voor buiten van aluminium of RVS kunnen onder bepaalde omstandigheden roesten. Lounge tuinmeubelen van hout kunnen eventueel verweren en kromtrekken, zeker als je met een bedrijf in zee gaat dat hier niet goed mee om gaat. Van de andere kant, een bedrijf als Houtkwadraat kan je juist alle tips geven die nodig zijn om tot de beste loungebank voor jou te komen!

outdoor tuinmeubelen op maat

Weerbestendig outdoor furniture

De meeste outdoor banken en lounge tuinmeubelsets zijn tegenwoordig echter gemaakt van materialen die niet onderhevig zijn aan het weer, net als de stof voor de bekleding. Zo zijn de meeste custom kussens gemaakt van hoogwaardige weer- en UV-bestendige stoffen, zodat de lounge tuinmeubelen het hele jaar door in de tuin, op het balkon of terras kunnen blijven staan, ongeacht weer en wind. 

outdoor design

You may also like

Comments are closed here.