trapmatten

Dingen die je kunt doen om je huis veiliger te maken


Iedereen wil natuurlijk in een veilig huis wonen en denkt erover na hoe dit te bewerkstelligen. Qua veiligheid hebben we het dan niet over op zoek gaan naar de beste trapmat zodat je niet van de trap valt, maar maatregelen om te zorgen dat er niet bij je wordt ingebroken. Dit gebeurt namelijk gemiddeld elke 25,7 seconden in Nederland. Gelukkig is het beveiligen van je huis geen rocket science, daarom hieronder enkele tips om je op weg te helpen.

Zoals je zult begrijpen zijn deuren en ramen de meest voorkomende toegangspunten voor inbrekers. Helaas zijn de vergrendelingen op vensters niet altijd effectief en soms zijn ze ronduit slecht. Versterk eventueel de beveiliging met sloten of sleutelbediende hendels. Een andere manier om te zorgen dat je ramen veiliger zijn tegen inbraak is het versterken ervan met raambeveiliging folie. Daarnaast kun je raam- of glasbreuksensoren installeren of hekwerk aan het venster aanbrengen.

De buitendeuren beveiligen

Inspecteer ook al jouw buitendeuren zodat je er zeker van bent dat de deurkozijnen sterk zijn, de scharnieren goed beschermd en, als jouw deur een brievenbus heeft, dat niemand erin kan om de deur te ontgrendelen. Hier zijn enkele versterkingen, die je snel kunt aanbrengen, die we aanbevelen om je te helpen om deze essentiële toegangen te beveiligen:

– Upgrade naar slimme sloten

– Voeg een sluitplaat toe

– Installeer een nachtschoot

– Verhoog de beveiliging met een video deurbel

Iets wat nogal eens over het hoofd wordt gezien is het feit dat jouw draadloze thuisnetwerk een toegangspoort is tot jouw persoonlijke en financiële informatie. En als je slimme apparatuur in huis hebt, kan het jouw huis ook kwetsbaar maken voor inbraak. Door verbinding te maken met smart home-gadgets kunnen criminelen rechtstreeks toegang krijgen tot jouw huis. Daarom hier enkele tips om hackers buiten jouw wifi netwerk te houden.

– Schakel als eerste Schakel WPA (Wi-Fi Protected Access) of WPA2-codering in.

– Hernoem en verberg jouw thuisnetwerk.

– Beveilig jouw router  

– Installeer antivirus- en antimalware bescherming.

– Maak sterke wachtwoorden aan.

– Gebruik een firewall.

Een lichtplan voor je tuin

Maak een goed lichtplan voor je tuin. Vandalen en inbrekers staan niet graag in de schijnwerpers. Houd daarom met voldoende buitenverlichting deze mensen op afstand. Plaats lichten rond jouw voor- en achtertuin, langs paden en in de buurt van de garage en andere buitenconstructies. Je maakt het hiermee voor indringers niet alleen lastiger, maar je verkleint ook het risico op struikelen als je de trap oploopt. Hier enkele tips voor een goed verlichte tuin:

– Bespaar energie met lampen op zonne-energie.

– Zet de buitenverlichting op een timer.

– Gebruik beweging geactiveerde lichten.

De garage wordt bij criminelen steeds populairder. Ook als ze geen toegang hebben tot je huis vanuit die garage, is de kans groot dat je genoeg goede spullen daar hebt staan die ze mee kunnen nemen. Maak er een gewoonte van om alle deuren naar de garage, zowel binnen als buiten, op slot te doen. Als je om de garage te openen een beveiligingscode gebruikt, zorg er dan voor dat je deze geheim houdt en geef deze nooit aan bezorgers, buren of iemand anders. Tips om je garage veilig te maken:

– Upgrade naar een slimme garagedeuropener.

– Beveilig de garagedeuren met extra sloten (of zelfs tie wraps!).

– Bedek de ramen om waardevolle spullen binnenin te verbergen.

– Gebruik domotica en laat de garagedeur nooit meer openstaan.

You may also like

Comments are closed here.