Verrijk je woonkamer met jouw leukste foto op hout aan de muur


Foto’s zijn vaak een belangrijk onderdeel van je interieur. Familiefoto’s, foto’s van de kinderen of de kleinkinderen zorgen ervoor dat je interieur een persoonlijke touch krijgt. Je kunt je foto’s nog meer bij het interieur laten passen of nog meer tot uiting brengen door ze te laten afdrukken op hout. Met een foto op hout heb je een heel bijzondere foto wat een blikvanger in je woonkamer zal zijn.

Kenmerken van een foto op hout

Een foto op hout is niet zomaar even een foto dat op het hout wordt geplakt. Je foto wordt ook daadwerkelijk op het hout uitgeprint. Je foto zal dus de structuur van het hout aannemen en de structuur is dus altijd door de foto zichtbaar. Dit maakt een foto op hout juist zo bijzonder. Afhankelijk van de houtsoort wordt de foto op meerdere houtplanken uitgeprint wat de foto ook een robuuste uitstraling geeft. De planken worden dan aan de achterkant door dwarslatten met elkaar verbonden. Een dergelijk foto is een aanwinst voor de woonkamer, maar je kunt de foto ook buiten ophangen. Laat daarom dus je favoriete foto op hout goedkoop afdrukken, zodat jij binnenkort ook kunt genieten van een bijzondere foto.

Houtsoorten

Je foto kan op diverse houtsoorten afgedrukt worden. Heel populair is vurenhout. Het voordeel van vurenhout is dat het een hele fijne structuur heeft. Hierdoor wordt je foto ook helder afgedrukt. Wel bevat vurenhout noesten, maar dit geeft de foto dan weer de nodige charme. Wil je geen noesten in het hout, kies dan voor het Afrikaanse ayoushout. Dit is licht hout, dat heel strak en glas is zonder oneffenheden en noesten. Dit hout is zeer geschikt voor buiten. Als je dus zeker van plan bent om je foto buiten te hangen is ayoushout een goede keuze. Vind je de naden van de houtplanken storend, dan is het advies om te kiezen voor een fotoafdruk op een multiplexplaat. Je krijgt dan een egale foto zonder planknaden. Wil je echt een robuuste foto, dan kun je de foto op een houtblok laten afdrukken. Het blok is 4 centimeter dik en je kunt kiezen uit een blok berkenhout of bamboe.

Whitewash behandeling

Wil je dat je foto op hout extra kleurkracht wilt geven en geen houtstructuur wilt zien, kies dan voor een whitewash behandeling. Voordat de foto geprint wordt, krijgt het hout eerst een witte laag, waarna vervolgens de fotoprint erop geprint wordt.

You may also like

Comments are closed here.