vintage-dressoir

Accessoires en meubels die jouw vintage look helemaal af maken


Het woord “vintage” wordt gebruikt om een ​​reeks dingen te beschrijven, van wijnen en kazen tot kleding voor zowel mannen als vrouwen. Het wordt ook gebruikt om meubels, kunst, decor en architectuur te beschrijven. Tegenwoordig wordt de term vaak geassocieerd met huizen die veel rustieke charme hebben. Bij een vintage stijl draait alles om het mixen van oud met nieuw; manieren vinden waarop je traditionele items zoals meubels of antieke decoraties kunt combineren met eigentijdse stijlen zoals een minimalistisch ontwerp of moderne meubels. Een merk als PIB snapt dit en heeft een duidelijk oog voor een vintage stijl die in elk huis haalbaar is. 

Hoe krijg je de vintage look in huis?

De beste manier om te beginnen met een vintage look in je huis te creëren is door op zoek te gaan naar meubels met een vintage look. Zo zijn er enorm veel keuzes te maken wat betreft het juiste dressoir, maar lang niet allemaal hebben de juiste uitstraling voor een vintage inrichting. Voor een goed voorbeeld moet je bijvoorbeeld maar eens kijken naar een Timantti dressoir van PIB. Door de combinatie van materialen zoals hout en metaal is dit een ultiem stuk vintage, terwijl deze gewoon  nu worden geproduceerd.

Meubels en woonaccessoires in vintage stijl

Je kunt een vintage interieur bereiken door stukken in antieke stijl te kiezen, zoals kroonluchters en kandelaars, sierlijke wandspiegels, olielampen, buffetkasten en salontafels met mooi gesneden poten. Je kunt ook op zoek gaan naar kleine decoratieve stukken, zoals vazen ​​in vintage-stijl, beeldjes, kandelaars, enzovoort.

Gebruikssporen zijn helemaal niet erg

Het geheim is om geen items te kopen die er te nieuw uitzien. Zoek naar mooi metaalwerk in combinatie met hout, zoals het hierboven genoemde Timatti dressoir, of gebruikssporen op houten stukken. Wees niet bang om verschillende stijlen met elkaar te mixen. Antieke accessoires hoeven niet bij elkaar te horen. Probeer stukken die moderner zijn te combineren met oudere stukken voor een unieke look.

Het kan ook werken om antieke of vintage meubels in je woonkamer, eetkamer en slaapkamers te gebruiken om een ​​unieke stijl te creëren. Ga op zoek naar stukken zoals dressoirs en kasten met gedetailleerd houtsnijwerk, tafels met stevige poten en kussens met kwastjes. Voor het beste effect is het essentieel dat je meubels gebruikt met karakter of gebruikssporen!

You may also like

Comments are closed here.