Tuintips voor de herfst


De bomen kleuren langzaam oranjerood en in de ochtend is het soms zo koud dat je zin krijgt om handschoenen aan te trekken. Yup, het is officieel herfst! Natuurlijk wil je dat jouw tuin er ook in het najaar mooi bij ligt. Door te zorgen voor een goed onderhouden tuin en de juiste accessoires, ziet jouw tuin er ook in dit seizoen goed uit. Ben je benieuwd wat je kunt doen om een mooie herfsttuin te creëren? Lees dan snel verder!

Regelmatig harken

Het is onlosmakelijk verbonden met de herfst: blaadjes die van de bomen vallen. Ook op jouw gazon, ja. Het is belangrijk om gedurende de herfst regelmatig te blijven harken, zodat jouw gazon bladvrij blijft. Wanneer het gras is bedolven onder een zware laag bladeren, wordt het gras als het ware luchtdicht ingepakt. Dat is natuurlijk niet bevorderlijk! Zorg er dus voor dat er zuurstof bij je gazon kan – dan blijft je grasmat ook in de herfst mooi!  

Fleurig en kleurig

Wil je in de lente genieten van een kleurige tuin waar bloemen groeien? Dan is dit het moment om de nodige voorbereidingen te treffen! Plant nu bloembollen, zodat deze in het najaar sterk kunnen worden om de winter te overleven en uiteindelijk uit te bloeien in het voorjaar. Kun je niet wachten? Dan plant je toch vast nu al wat mooie herfstplanten! Onder andere herfstanemonen, herfstasters en gele zonnehoeden zijn erg geschikt voor deze tijd van het jaar.

Zorg goed voor je tuinmeubelen

Regen, hagel, wind en meer van zulks… Je tuinmeubelen hebben het maar wat zwaar in de herfst en de winter. Natuurlijk wil je zo lang mogelijk genieten van je tuinmeubelen, en daarom is het belangrijk om ze in barre weersomstandigheden zo goed mogelijk te beschermen. Bij tuincentra en warenhuizen zijn vaak speciale hoezen te koop die jouw meubels waterdicht afsluiten. Investeer hier ook zeker in!

Gezellig en warm rond het vuur

Wil je het extra gezellig maken in jouw tuin in de herfst? Zorg voor wat licht en warmte met een vuurkorf! Zo worden avondjes in de tuin extra leuk. Een andere optie is terrasverwarming. Dan geniet je wel van de warmte, maar hoef je niet zelf vuur te ontsteken.

You may also like

Comments are closed here.