planten die sfeer geven aan je huis

Deze planten geven sfeer aan jouw huis én zuiveren de lucht


Planten geven sfeer aan je huis. Door een beetje groen toe te voegen aan je interieur, creëer je warmte en gezelligheid. Deze planten zijn niet alleen mooi, maar werken ook nog eens luchtzuiverend. Dat noemen wij een goede deal! Sla daarom een (of heel veel voor een ware jungle in je woonkamer) van deze planten om je huis fris te houden.

De Spathiphyllum als sfeervolle kamerplant

Deze plant, ook wel Lepelplant genoemd, geeft door zijn sierlijke uitstraling een leuke boost aan jouw interieur! De plant heeft niet veel water of licht nodig, waardoor het makkelijk te onderhouden is. Extra leuk: op de plant bloemen soms prachtige witte bloemetjes die op lepeltjes lijken. Drie keer raden waar zijn bijnaam vandaag komt!

Zuivere lucht met de Nephrolepis Exaltata

Deze krulvaren werkt bijzonder goed voor het vochtig houden van de lucht. Zeer geschikt dus voor een ruimte met airco. Daarnaast is de plant ook nog eens snel tevreden: hij heeft maar weinig water nodig. Zet deze plant neer waar je wil: in de woonkamer, slaapkamer of keuken.

De aloude Sansevieria geeft sfeer aan je interieur

Als jij de mentaliteit hebt: ‘Deze plant werkt voor mij, ik niet voor de plant’, dan is de Senseviera geschikt voor jou! Deze plant is niet kapot te krijgen en ziet er ook nog eens leuk uit! De plant is in vele soorten en maten te krijgen, dus voor iedereen wat wils! Daarnaast is ‘ie een kei in zowel luchtzuivering als luchtbevochtiger. Wij zeggen: Inpakken en wegwezen!

De Calathea in je interieur

Deze kleurrijke plant doet ’s nachts altijd een dutje. De bonte bladeren sluiten in de nacht en openen weer in de morgen. Daarom wordt de Calathea ook wel ‘living plant’ genoemd. Als je deze plant aanschaft, heb je dus gelijk een leuk weetje achter de hand als het even stil valt tussen jou en je schoonmoeder tijdens jullie eerste ‘vrouwen-onder-elkaar’-afspraakje die toch ongemakkelijker is dan je vooraf had kunnen bedenken.

Zuiver de lucht in huis met de Dracaena Marginata

Deze sfeervolle plant past in elk interieur. Daarnaast heeft de plant weinig onderhoud nodig, waardoor elke leek deze mooie plant kan adopteren. Hij is daardoor ook zeer geschikt als kantoorplant of voor een andere plek waar de plant niet altijd gezien wordt. We see you, Dracaena!

Heerlijk groen met de Phlebodium

Nog zo’n pareltje! Het blad van deze varen is door zijn blauwe gloed en vrolijke kronkels zeer decoratief. Deze plant lust graag water, dus laat hem niet uitdrogen! Plaats deze varen daarnaast lekker in de schaduw, want van de zon wordt ‘ie niet zo blij.  

Creëer sfeer met de Areca palm

We hebben de hardste werker voor het laatst bewaard. Deze palm zuivert lucht als de beste, de perfecte keuze als dit je belangrijkste eis is! Weetje: deze plant uit Madagaskar heeft de bijnaam Goudpalm gekregen. Dit heeft hij te danken aan zijn smalle, donkergroene bladeren en gele stengels. Daarnaast is de plant makkelijk te onderhouden, dus win-win!

You may also like

Comments are closed here.