gietvloeren

NIEUWSTE TREND, KRASVASTE GIETVLOER


Naast dat een vloerafwerking mooi moet zijn en moet passen bij je interieur, speelt het praktische aspect natuurlijk ook een rol. Je wilt kunnen leven op een vloer en niet constant bang hoeven zijn dat de vloer misschien beschadigt. Het grootste vooroordeel van een gietvloer is misschien wel dat het snel krast. Met de nieuwste trend op gietvloeren gebied hoef je hiervoor niet meer bang voor te zijn, een krasvaste gietvloer!

Wat is een krasvaste gietvloer?

De Milestone is een cementgebonden gietvloer met een krasvast karakter. Deze gietvloer is mooi, sterk en bijzonder makkelijk te onderhouden, ideaal! De Milestone is een gietvloer opgebouwd uit diverse lagen. Ondermeer epoxy onderlagen, cementgebonden lagen en een laklaag. Samenvattend kan je zeggen dat het een Cementgebonden gietvloer is. 

Naast dat de cementgebonden gietvloer een unieke uitstraling heeft is het bijzonder sterk. De vloer bevat Quartz dat ervoor zorgt dat het een slijtvaste gietvloer is en blijft. De matte afwerking zorgt juist voor een natuurlijke en satijnachtige look & feel. Het speels aanbrengen van de gietvloer zorgt ervoor dan je een betonlook effect in de vloer krijgt. Het materiaal is van zichzelf al vloeistofdicht, maar toch wordt de gietvloer nog afgelakt met een 2-componenten laklaag. Dit zorgt ervoor dat de vloer makkelijk te reinigen is en resistent is tegen de meeste vloeistoffen. Zo blijft de vloer jarenlang mooi!

Waar kan de gietvloer toegepast worden?

Door het vloeistofdichte karakter van de Milestone kan de gietvloer niet alleen in de woonkamer toegepast worden. Denk ook aan de keuken, slaapkamers en zelfs in je badkamer. Zo heb je overal dezelfde vloer liggen die naadloos doorloopt.

De Milestone gietvloer is geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie woningen. Echter werkt de ondervloer van een nieuwbouw woning doorgaans wat heftiger dan die van een renovatie woning. Hierdoor kan het materiaal bij heftige werking van de ondervloer scheurtjes vertonen. Dit kan gezien worden als een charmante eigenschap van het product. Omdat de vloer van zichzelf al wat meer leeft mag die werking misschien ook wel. 

Welke kleuren zijn er mogelijk?

Nu denk je misschien omdat de Milestone een cementgebonden gietvloer is dat de vloer alleen mogelijk is in grijs, maar niks in minder waar! Een gedeelte van de kleurencollectie ligt zeker in de grijs hoek, omdat je daarmee een optimaal betonlook effect krijgt. Maar toch zitten er ook mooie nude of organic tinten in de kleurencollectie! Vind hier meer kleuren en inspiratie. Hiermee breng je net iets meer warmte in je interieur. Het is maar net welke sfeer je wil neerzetten en welke kleur gietvloer je daarbij combineert. Naast dat er vaak aan een grijs kleur wordt gedacht, wordt er ook vaak gedacht dat het alleen te combineren is met een industriële woonstijl. Maar juist omdat het een goeie basis is voor je interieur kan je de vloer met veel meer woonstijlen combineren. Denk aan Hotel Chique, vintage, minimalistisch of landelijk. Met de Milestone kan je iedere willekeurige woonstijl neerzetten!

Voordelen krasvaste gietvloer

Het grootste voordeel van de Milestone is het krasvaste aspect van de gietvloer. Door de jaren heen zijn er veel sterke vloeren ontwikkeld, maar qua uitstraling waren dit vaak niet de mooiste. De Milestone heeft zowel de sterke eigenschappen als de prachtige uitstraling! 

Daarnaast kan een gietvloer op bijna iedere ondergrond aangebracht worden. Denk aan tegels, hout of beton. Afhankelijk van het soort ondergrond is het wel belangrijk dat deze op de juiste manier voorbewerkt wordt. Het product zelf is maar tot 3 tot 4 mm dik. Eventuele voorbewerking is daar buiten gelaten. Door de minimale dikte van de gietvloer is de Milestone ideaal in combinatie met vloerverwarming. Je haalt namelijk een optimaal rendement eruit! Daarnaast is het een vloeistofdicht product, dus kan het toegepast worden in iedere ruimte. Een ideale basis met een krasvast aspect én een unieke uitstraling, dat is de Milestone!

Wil jij weten hoe een gietvloer in jouw woning zal staan? Bekijk dan de brochure of neem contact met ons op

You may also like

Comments are closed here.