Meer sfeer én gemak dankzij slimme lampen


Je hebt ongetwijfeld wel eens van Philips Hue lampen gehoord. Deze lampen, die geproduceerd worden door het bedrijf Signify, zijn een van de populairste producten binnen de categorie smart home. Alleen al kijkend naar Google zoeken maar liefst 40.500 mensen in Nederland per maand puur op deze merknaam. Philips Hue is echter slechts een voorbeeld van slimme verlichting, ook merken als OSRAM, Innr, LIFX en Nanoleaf zijn ontzettend populair. Waarom zijn deze lampen echter zo populair?

Kleur werkt sfeerverhogend

Slimme lampen van 50five zijn te verkrijgen in allerlei soorten aan maten: van verschillende fittingen tot ledpanelen of zelfs lampen met ingebouwde bewegingsdetectoren. Het grootste verschil met ‘normale’ lampen is echter dat veel slimme lampen ook verkrijgbaar zijn in kleurvarianten. Hierdoor zijn de lampen via een app in te stellen in alle kleuren van de regenboog. 

Ben je vandaag meer in de stemming voor oranje of ga je toch voor paars? Wat je lievelingskleur ook is, met slimme lampen zorg je ervoor dat je verlichting altijd perfect aansluit op de rest van je interieur. Bovendien pas je je verlichting zo aan op de activiteit. Wordt het een avondje bankhangen of heb je een huisfeestje? Vergeet niet ook aan je buitenverlichting te denken, voor extra sfeer tijdens de lange zomeravonden!

Kleuren zijn goed voor je gezondheid

Wist je dat het gebruik van kleuren in huis een direct effect heeft op je gezondheid? Ben je bijvoorbeeld ongelukkig, stel je lampen dan in op de kleur geel, de kleur van geluk. Enorm gestrest? Roze helpt je ontspannen. Het lijkt wellicht wat zweverig, echter is het effect van kleur op je gezondheid door onderzoek bewezen

Smart home is gemakkelijk

Een andere belangrijke reden voor de aankoop van niet alleen slimme verlichting, maar smart producten over het algemeen, is gemak. Doordat je gehele huis te bedienen is vanuit één centraal punt, namelijk je smartphone, maak je het jezelf een stuk gemakkelijk in huis. Denk maar eens aan een slimme thermostaat van 50five.com in combinatie met slimme lampen. 

Het is hierbij wel belangrijk te kiezen voor een bepaald platform, bijvoorbeeld Google Assistant, Apple HomeKit of Amazon Alexa. Wanneer je verschillende producten aanschaft die niet compatibel zijn met elkaar, heb je allerlei verschillende apps nodig om je huis te bedienen. Heb je al een Google Home in huis, koop dan producten die hiermee samenwerken. Zo kan je alles bedienen vanuit de Google Home app of via spraakbesturing dankzij de Google Assistant. 

Veel slimme verlichting werkt via het ZigBee protocol, waardoor ze vaak te gebruiken zijn in elkaars app. Zo zijn de lampen van Innr en Osram ook te bedienen via de Philips Hue app door ze te koppelen aan een Philips Hue Bridge. 

You may also like

Comments are closed here.