handige gadgets

Handige gadgets in huis die je met je telefoon kunt bedienen


In de geschiedenis van de mensheid hebben wij er altijd voor gezorgd dat we met uitvindingen kwamen die ons leven makkelijker maakte. Het afgelopen decennium spant daarin de kroon, met vele slimme apparaten die ons precies vertellen wanneer ze bijgevuld moeten worden, of die we op afstand kunnen bedienen. Vooral op ons huishouden gaat dit steeds meer invloed hebben.

Enkele nieuwe features bij de iPhone 11 Pro zorgden ervoor dat slimme apparaten makkelijker te bedienen waren

Toen de iPhone 11 Pro uitkwam, had deze telefoon een aantal features, waardoor contact met slimme apparaten makkelijker werd.. Er zat een nieuw Super Retina XDR-scherm in dat helderder was dan ooit tevoren en het nieuwe camerasysteem met drie lenzen bestond uit een Ultra Wide-, Wide- en Telephoto-camera.  Ondanks dat de iPhone 12 al enige tijd uit is, is de iPhone 11 Pro zeker nog een top telefoon in het hoge segment. Ben je benieuwd naar de huidige prijs en alle andere feautures van de Iphone 11 Pro neem dan eens een kijkje bij T Mobile.  Ook kun je met de iPhone 11 Pro betere foto’s maken, maar ook de kwaliteit van video’s ging erop vooruit, wat ook te merken was aan bijvoorbeeld beveiligingscamera’s die je met je telefoon bedient. Op die manier gaat onze veiligheid er op vooruit.

Zo is er door verschillende ontwikkelingen op het gebied van telefoons, niet alleen bij de iPhone 11 Pro, de samenwerking met slimme apparaten erop vooruit gegaan. Hieronder enkele handige gadgets die je kunt gebruiken om slimme apparaten mee te bedienen.

iRobot Roomba 980

iRobot Roomba 980 is een slimme stofzuiger die automatisch stozuigt en makkelijk van kamer naar kamer rijdt. Van houten vloeren tot tapijten, het kan elk type vloer reinigen. Je kunt de Android-app gebruiken om het schoonmaken te starten en/of stoppen, het schoonmaken plannen en de reiniging geschiedenis bekijken. Daarnaast krijg je meldingen als je onderhoud aan de stofzuiger moet plegen, zoals het legen.

Apple HomeKit App

De Apple HomeKit App is ontworpen om meerdere slimme apparaten aan te kunnen sturen. Daarbij is het belangrijk om te vermelden dat het dan niet alleen gaat om de Apple Smart Home apparaten, maar ook smart apparaten van andere merken, zoals Honeywell, Philips en Netatmo. Uiteraard is de Apple HomeKit app beschikbaar voor iOS apparaten waaronder de Iphone, iPad en MacBook. Met de Apple HomeKit App kun je allerlei apparaten bedienen via Siri. Apple heeft daarnaast ook de Woning-app, waarmee je nog nauwkeuriger alles kunt regelen. De Woning-app is een centraal punt voor al je apparaten.

IFTTT

IFTTT betekent If This Then That. Kortom als dit gebeurt, dan is dit de vervolgactie die al gebeuren. Met IFTTT heb je de mogelijkheid om apps en apparaten met elkaar te verbinden. Meer dan 630 apps werken met dit principe. Waaronder de grote platformen zoals Amazon Alexa, Google Home, Sonos en Philips Hue. Je hebt hierbij veel mogelijkheden waaronder de apparaten bedienen met je stem of het ontvangen van weers meldingen via je slimme speakers.

Philips Hue

Philips Hue is een slimme en energiezuinige lichtoplossing van Philips waarmee je LED-lampen kunt bedienen vanaf een app op je telefoon of tablet. Traditionele verlichting zet je aan of uit, je gebruikt een dimmer en als je niet thuis bent zet je er een tijdschakelaar tussen die de verlichting op een bepaalde tijd in- of uitschakelt. Dit kan ook allemaal met Philips Hue, maar dan regel je het via een app op je telefoon, zoals de iPhone 11 Pro. De gekleurde Philips Hue lampen kun in iedere gewenste kleur of tint en in iedere gewenste sterkte laten branden. Hierdoor kun je de sfeer in je huis behoorlijk beïnvloeden en op ieder moment aanpassen, precies zoals jij wil.

You may also like

Comments are closed here.