tips landelijke slaapkamer

Landelijke slaapkamer inrichten: zo doe je dat!


Steeds meer mensen kiezen voor een landelijke slaapkamer. Dat is niet zo vreemd, want een landelijk interieur straalt rust en gezelligheid uit. Er wordt gebruik gemaakt van neutrale kleuren, natuurlijke materialen en gezellige accessoires. Een landelijke slaapkamer geeft je een warm en knus thuisgevoel! Droom jij ook van een landelijke stijl in de slaapkamer, maar weet je niet goed hoe je deze stijl kunt vertalen naar je eigen interieur? Een landelijke slaapkamer inrichten doe je met deze tips!

1. Basiskleuren in een landelijke slaapkamer

In een landelijke slaapkamer zie je vooral neutrale kleuren. Lichte kleuren op de muren en het plafond vormen de basis voor de sfeer, en ook de meubels hou je best zo licht mogelijk. In een landelijke slaapkamer hoeft niet alles spierwit te zijn. Dit komt al snel te kil over en het is uiteraard de bedoeling dat je slaapkamer gezelligheid uitstraalt. Daarom kies je beter voor aardse, natuurlijke kleuren zoals bruine tinten, grijstinten en taupe. Vooral de combinatie van wit met deze tinten ziet er prachtig uit! Ook hout is iets wat je vaak terugziet, bijvoorbeeld een houten vloer. Qua kleur past dit perfect bij de neutrale kleuren van een landelijk interieur. 

2. Meubels in een landelijke slaapkamer

Zodra de basis is gelegd, is het tijd om je slaapkamer in te richten met natuurlijke meubels. Het bed of boxspring is het belangrijkste meubel in je slaapkamer. Het bed moet aan drie eisen voldoen: groot zijn, lekker comfortabel liggen en liefst ook een hoofdbord (frame) hebben. Combineer dit met grote, zachte kussens en lakens in lichte kleuren. Felle kleuren en drukke prints horen niet thuis in een landelijke slaapkamer. Om het bed helemaal af te maken, kan je er een mooie wollen sprei op leggen. Wedden dat je niet kunt wachten om straks heerlijk onder de wol te kruipen? Omdat het bed dé eyecatcher in je slaapkamer is, hoef je verder niet veel meubels meer toe te voegen. Twee nachtkastjes en een kledingkast zijn reeds voldoende. Zo kan je meteen ook ruimte besparen in de slaapkamer

3. Accessoires in een landelijke slaapkamer

Een landelijke slaapkamer inrichten, hoe doe je dat? Met gezellige accessoires natuurlijk, zo kun je je slaapkamer leuker maken! Hiervoor maak je best gebruik van natuurlijke materialen. Denk bijvoorbeeld aan houten decoratie, een wollen plaid, wollen vloerkleed, mooie sierkussens, een bos bloemen, rieten manden, kaarsen en kandelaars. 

Bij het inrichten van een landelijke slaapkamer mag je ook de gordijnen niet vergeten. Kies voor lichte, luchtige gordijnen om je kamer een frisse uitstraling te geven. Wil je graag meer warmte creëren? Dan gebruik je beter donkere gordijnen. Vermijd gordijnen met prints want die verstoren de rust in je kamer. 

Tenslotte is het verlichten van je slaapkamer ook heel belangrijk. Mooie sfeerverlichting is onmisbaar in een landelijke slaapkamer. Felle spots aan het plafond creëren geen gezellige sfeer. Ga liever voor een mooie kroonluchter aan het plafond, een staanlamp naast het bed of plaats een nachtlampje op je nachtkastje. Kies bij voorkeur sfeerverlichting die je kunt dimmen. Als je graag nog even een boek leest in bed, kom je alvast helemaal tot rust en kan je daarna heerlijk slapen! 

You may also like

Comments are closed here.