pvc visgraat

De voordelen van een pvc vloer


Een vloer uitzoeken met een goede duurzaamheid kan best lastig zijn. Elke type vloer heeft zijn voor- en nadelen. Een PVC vloer kan een groot deel van die nadelen wegnemen doordat het vele goede eigenschappen heeft, hier vind je enkele voorbeelden waarom het een goede keuze is.

Sterk en duurzaam materiaal

PVC staat bekend als een duurzaam materiaal wat vele jaren meegaat in gebruik. Natuurlijk heb je bij een PVC vloer ook diverse klasses van duurzaamheid, zorg dus dat je goed geïnformeerd wordt voordat je een aankoop aangaat. Je hebt namelijk ook een slijtlaag bovenop het materiaal, des te dikker, des te beter de kwaliteit vaak is.

Diverse designs

Een PVC vloer is ideaal omdat je dankzij het makkelijke materiaal je voor designs kunt kiezen zoals bijvoorbeeld hout. Het verschil met laminaat of massief hout is vaak niet te zien. Je kunt zelfs een echte klassieke uitstraling maken door te kiezen voor een PVC visgraat motief. Bedenk wel dat dit door een expert moet worden gelegd, een PVC visgraat vloer vereist de nodige kennis en precisie.

Vloerverwarming? Geen probleem!

Nog een flink pluspunt van een PVC vloer is dat je gewoon vloerverwarming kunt gebruiken. Sommige types vloeren zijn hier niet geschikt voor vanwege de slechte geleiding, denk bijvoorbeeld aan een massief houten vloer. Omdat je een PVC vloer kunt kiezen met een houten design, heb je dus het beste van beide werelden.

Onderhoudsarme vloer

Elke vloer heeft onderhoud nodig, het risico van houten vloeren is dat ze slecht tegen vlekken kunnen. Ook vloerbedekking is vaak geen goede keuze als je het liefst een vloer wilt hebben die makkelijk schoon te maken is. Daarbij moeten met name houten vloeren met een speciale olie worden onderhouden om de glans te behouden. Een PVC vloer kan met gemak worden schoongemaakt en vlekken trekken niet zomaar in. Ideaal als je dus geen zin hebt om veel met de vloer bezig te zijn.

In de badkamer

Een ander groot voordeel van een PVC vloer is dat het vochtbestendig is. Wil je dus een landelijke uitstraling in de badkamer, dan is het leggen van een PVC vloer geen probleem. Deze leg je meestal bovenop de tegels.

You may also like

Comments are closed here.