Hoe creëer je een ruime slaapkamer?


ruimte besparen in de slaapkamer

De slaapkamer: dé plaats waar je wil kunnen genieten van een ontspannen sfeer, een rustgevende decoratie en vooral, een diepe slaap. Naast een goed bed en een gepaste nachtlamp zijn er echter nog andere manieren waarop je je slaapkamer aangenamer kunt maken. Eén daarvan is door deze ruimer te maken.

Een ruimere slaapkamer heeft als voordeel dat je minder overweldigd wordt door alle spullen die er aanwezig zijn, waardoor tot rust komen ook zo veel eenvoudiger is. Een ruime slaapkamer creëren kan op verschillende manieren, en wat meer uitleg daarover is dan ook belangrijk.

Ruimte besparen in de slaapkamer

Een ruime slaapkamer creëren kan logischerwijs op verschillende manieren. Een overzicht daarop is essentieel als je zelf wil genieten van een kamer waar je vrij in kan bewegen. Dat zal het comfort én het gevoel van rust dat je er ervaart immers alleen maar ten goede komen.

1. Kies voor lichtere kleuren

Hoewel het misschien niet zo voor de hand liggend is, is kiezen voor lichte kleuren een goede manier om de kamer er heel wat ruimer te doen uit zien. De oppervlakte van de ruimte wordt daarmee misschien niet groter, toch kan het ervoor zorgen dat deze groter ‘aanvoelt’ en oogt. Tinten zoals lichtblauw of wit geven de kamer meteen een andere uitstraling dan donkere kleuren zoals bruin of zwart. Wil je je vrijer voelen in je slaapkamer? Dan is kiezen voor een lichte, luchtige kleur op de muren en het plafond een goed idee.

2. Haal overbodige decoratie weg

Vaak hebben we als mens het probleem dat we steeds meer en meer willen verzamelen, met alle gevolgen van dien. Eén gevolg daarvan is dat ons huis vol staat met kleine spullen, decoratie, enzovoort. En dat is nu precies wat je in een slaapkamer niet nodig hebt. Hoewel een leuk stukje decoratie hier en daar natuurlijk alleen maar bijdraagt aan de sfeer en gezelligheid in de slaapkamer, wordt het al snel té veel. Maak dus voor jezelf uit welke spullen je eigenlijk niet nodig hebt, haal ze weg, en wees verrast door het effect ervan op de ruimte in de kamer.

3. De slaapkamer optimaal inrichten

Een andere manier om je slaapkamer ruimer te maken is door ofwel voor minder, ofwel voor kleiner meubilair te kiezen. Als je minder meubels hebt staan, dan heb je natuurlijk veel meer ruimte over om vrij te bewegen. Een kamer waarin de kleerkasten haast tegen je bed staan is niet bepaald rustgevend en komt ook je slaapkwaliteit niet ten goede. Wil je dan toch meerdere meubels hebben staan, ga dan voor kleinere modellen die goed bij de stijl van de ruimte passen en niet tot tegen het plafond komen. Ook de slaapkamer optimaal inrichten helpt bij het creëren van meer ruimte.

Een ruime slaapkamer creëren kan dus op ontelbare manieren maar bovenstaande voorbeelden geven al een goed idee van wat je zelf kan doen. Ruimte besparen in de slaapkamer betekent meer wooncomfort, en dat is ongetwijfeld een van de belangrijkste factoren in elke woning.

You may also like

Comments are closed here.