Kleine slaapkamer inrichten

Kleine slaapkamer inrichten: 7 handige tips


Je slaapkamer moet een plek zijn om heerlijk tot rust te komen, hoe klein of groot deze ruimte ook is. Ondanks dat je een kleine slaapkamer hebt, wil je natuurlijk dat het een gezellig plekje is. Echter is een kleine slaapkamer inrichten niet altijd even makkelijk. Zo neemt je bed of kledingkast algauw veel ruimte in beslag. Om van je slaapkamer toch die fijne plek in huis te maken, geven we je graag zeven handige tips bij het inrichten van een kleine slaapkamer!

1. Kleine slaapkamer inrichten: gebruik lichte kleuren

Vaak bepalen de kleuren van de muur de sfeer in de slaapkamer. Het liefst gebruik je natuurlijk één van je lievelingskleuren en hou je bijvoorbeeld van een groene slaapkamer inrichting. Maar donkere kleuren zijn niet ideaal om in een kleine slaapkamer te gebruiken. Door lichte kleuren op de muren te gebruiken, lijkt de kamer optisch groter én breder. 

Wil je toch graag warmte in de slaapkamer creëren met een donkere kleur? Dat kan door twee kleuren op de muur te gebruiken. Ook op die manier lijkt de kamer groter en hoger. Gebruik aan de onderkant van de muur jouw lievelingskleur en verf ongeveer tien centimeter of meer vanaf het plafond wit. Donkere kleuren in combinatie met wit zorgen voor een prachtig en warm resultaat in de slaapkamer!

2. Inrichten kleine slaapkamer: kies een bed met opbergruimte

In een kleine slaapkamer neemt een bed algauw veel ruimte in beslag. Daarom is het belangrijk dat je goed nadenkt over de afmetingen van je bed of boxspring. Slaap je bijvoorbeeld alleen? Dan is een eenpersoonsbed of twijfelaar perfect! Ben je met z’n tweeën of heb je gewoon graag veel ruimte over in bed? Dan is een tweepersoonsbed of boxspring een logische keuze. In dat geval kies je best voor een bed of boxspring met opbergruimte. Zo kan je toch veel spullen kwijt in je slaapkamer zonder dat je daarvoor ruimte kwijt bent. De ideale plek voor al jouw beddengoed, tassen of schoenen!

Skye eurokingsizebed met lades, grijswit via Made.com
Kano kingsizebed met opbergruimte, grenen via Made.com

3. Vervang je nachtkastjes door plankjes

Heb jij momenteel nachtkastjes in je slaapkamer staan, maar moet je deze altijd verplaatsen om ergens bij te kunnen? Dan is deze tip wellicht iets voor jou! Door bij de inrichting van een kleine slaapkamer, de nachtkastjes te vervangen door plankjes aan de muur, krijg je ineens veel meer ruimte. Heb je zoveel spullen dat je niet weet waar je het allemaal moet zetten? Voorzie dan een lange plank achter je bed en plaats daar al je spullen op. Hiermee creëer je niet alleen meer ruimte, het ziet er nog leuk uit ook!

4. Gebruik een kledingrek

Een kledingkast is natuurlijk onmisbaar in de slaapkamer. Maar in een kleine slaapkamer is het wel eens een uitdaging om een grote kast te plaatsen. Waar moet je dan al je kleren laten? Op een kledingrek! Door een kledingrek in je slaapkamer te plaatsen, bespaar je enorm veel ruimte. Het grote voordeel van een kledingrek is dat je het makkelijk kunt verplaatsen als je ergens bij moet of als je je slaapkamer een andere look wilt geven. Wil je toch graag een kledingkast in je slaapkamer? Koop dan geen al te grote kast en hou de kleur van de kast zo licht mogelijk. Door de lichte kleur lijkt je kamer een stuk groter.

MIRA Home – Kledingrek op wieltjes via Bol.com
IRIS Kledingrek met 5 legplanken via Bol.com

5. Vergeet de verlichting niet

In een kleine slaapkamer is het prettig als er veel daglicht naar binnenkomt. Dit maakt de kamer groter en het geeft de ruimte een frisse uitstraling. Naast daglicht kan je je slaapkamer ook gezellig maken met sfeerverlichting. Kies bij voorkeur kleine lampen die een warme verlichting geven. Zo maak je van je slaapkamer een knusse, warme plek!

Keeva wandlamp, bleekgroen via Made.com

6. Hang een spiegel op 

Heb je nog een muur vrij? Hang dan een spiegel op. Spiegels geven je slaapkamer meer diepte en laten je kleine slaapkamer groter lijken. Je kunt één grote spiegel aan de muur hangen, maar ook een paar kleine spiegels bij elkaar. Het is maar net wat jij het mooiste vindt!

Zwarte ronde spiegel via Bol.com
Set van drie gouden spiegels via Bol.com

7. Kleine kinderkamer? Plaats een hoogslaper

Tenslotte kan het natuurlijk ook voorkomen dat je kinderen een kleine slaapkamer hebben. Bij het inrichten van een kleine kinderkamer is het handig om een hoogslaper of een bed met opbergruimte of met een uitschuiflade te plaatsen. Onder de hoogslaper kan je een toffe speelruimte maken of een bureau plaatsen waar geleerd of geknutseld kan worden. Extra tip: plaats de hoogslaper tegen de muur. Op die manier neemt het bed niet alle ruimte in beslag en creëer je in het midden van de slaapkamer nog genoeg ruimte om te spelen. 

You may also like

Comments are closed here.