een nieuw bed kopen

Een nieuw bed kopen: 5 handige tips


Wist je dat we gemiddeld een derde van ons leven slapend in ons bed doorbrengen? Een comfortabel bed is dan ook geen overbodige luxe. Ga je een bed kopen en weet je niet waar je zoal moet op letten? Dan ben je hier op de juiste plek. In dit artikel delen we tien handige tips voor het kopen van een nieuw bed!

1. Nieuw bed kopen: wees goed voorbereid

Alles begint steeds bij een goede voorbereiding, dus ook een nieuw bed kopen. Bekijk alvast de verschillende opties op het internet. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel mogelijkheden dat het zeker de moeite waard is om op voorhand een beetje te oriënteren. Breng het onderwerp ook zeker aan bij familie en vrienden, en vraag naar hun ervaringen met bedden en matrassen. Ook kan je informeren in welke beddenspeciaalzaak zij hun aankoop hebben gedaan. Van familie en vrienden krijg je een eerlijk advies, en dat is heel belangrijk bij het kopen van een nieuw bed. 

2. Check de ruimte in de slaapkamer

Als je een bed kiest, dan moet je ook rekening houden met de ruimte in je slaapkamer. Heb je een kleine slaapkamer? Dan kies je beter niet voor de bedden met een groot hoofdbord of aangebouwde nachtkastjes. Meet de slaapkamer goed op, kijk waar er stopcontacten zijn en hoe de deuren opengaan. Ben je gezegend met een ruime slaapkamer en heb je voldoende budget? Dan kies je beter direct voor een extra groot bed dat genoeg ruimte en comfort biedt.

Niet alleen de grootte van de slaapkamer is belangrijk, maar ook de oriëntatie. Vaak zijn we geneigd om het bed tegen een muur te plaatsen omdat we graag met onze rug ergens tegen leunen, bijvoorbeeld tijdens het lezen of televisie kijken. Maar waarom zou je het bed niet een keertje in het midden van de slaapkamer plaatsen? In het midden van een grote slaapkamer komt een bed met een hoog hoofdbord prachtig tot zijn recht! Extra steun creëer je makkelijk door een paar kussens tegen het hoofdbord te plaatsen. 

3. Wel of geen boxspring kopen

Vandaag de dag is een boxspring ontzettend populair. Je ziet boxsprings niet alleen in woonmagazines, maar ook steeds vaker bij mensen thuis. Dat is niet zo vreemd, want wie droomt er nu niet van een luxe bed zoals op hotel? Voordat je enthousiast een boxspring gaat kopen, is het belangrijk dat je het verschil kent tussen een boxspring en een standaard bed. 

Het verschil zit hem in de lagen. Naast het frame heb je een bodem met een vering, een gestoffeerde matras en dikwijls ook een top matras. Deze laatste laag is heel comfortabel en zorgt ervoor dat je de naad niet voelt als je twee aparte matrassen koopt.

4. Koop een goede matras

Zodra je een bedbodem hebt gekozen, dan is de juiste matras kopen de volgende belangrijke stap. Laat je hierover goed informeren in een beddenspeciaalzaak en test de verschillende mogelijkheden. Welke matras bij jou past? Dat hangt onder andere af van je lichaamslengte en gewicht, je slaaphouding, eventuele nek- of rugklachten en of je het snel koud of warm hebt. 

Heb je een partner? Dan is het belangrijk dat jullie allebei een persoonlijke matras kiezen. Dikwijls hebben jullie beiden een andere lichaamsbouw of slaaphouding waardoor een eigen matras noodzakelijk is. Het enige nadeel is dat je de naad voelt tussen de twee matrassen als jullie dicht bij elkaar slapen. Al is dit ook weer makkelijk op te lossen met een top matras die je op deze matrassen legt.

5. Ga naar een beddenspeciaalzaak

Online een nieuw bed kopen, gaat misschien makkelijk en snel. Maar het nadeel hiervan is dat je het bed niet uitgebreid kunt testen. Daarom raden wij aan om naar een beddenspeciaalzaak te gaan. Een slaapadviseur luistert naar jouw wensen, houdt rekening met eventuele klachten en kan je advies geven bij het kopen van een nieuw bed. 

Zo, dit zijn vijf tips voor een nieuw bed kopen. We wensen je alvast veel succes in de zoektocht naar het perfecte bed!

You may also like

Comments are closed here.