kledingkast kopen

Kledingkast kopen: 7 handige tips


Wil jij graag een nieuwe kledingkast kopen? Dan zijn er een aantal dingen waar je moet op letten. De uitstraling van de kast is natuurlijk belangrijk, maar er komt meer bij kijken. Ga je voor een gesloten of open kledingkast? Past de kledingkast goed in de slaapkamer? En heeft de kast genoeg opbergruimte? In dit artikel vind je zeven handige tips waar je moet op letten bij het kopen van een kledingkast.

1. Kledingkast kopen: open of gesloten kledingkast

De eerste keuze die je moet maken is of je voor een open of gesloten kledingkast gaat. Een open kledingkast is vaak minder bombastisch dan een gesloten kast. Daarnaast is het handig om meteen een overzicht te hebben van welke kleren er in je kast hangen. Dat scheelt je ‘s ochtends een heleboel tijd om een leuke outfit samen te stellen! Een open kledingkast is dikwijls ook goedkoper dan een gesloten kledingkast. Echter heeft een open kast ook een nadeel: ze is gevoeliger voor stof. Het is aan jou om de voordelen en nadelen tegen elkaar op te wegen.

Mera dubbele kledingkast, eikenhout en donkerturkoois

2. Standaard kledingkast of kledingkast op maat

Kies je voor een standaard of een kledingkast op maat? Het voordeel van een standaard kledingkast is dat er ontzettend veel keuze is. Modern, landelijk, industrieel… noem maar op! Een kledingkast op maat heeft dan weer het voordeel dat je ze precies kunt laten maken hoe jij het wilt. Heb je bijvoorbeeld een gekke hoek in de slaapkamer? Door een kledingkast op maat te laten maken, ziet die hoek er meteen minder gek uit. Een kledingkast op maat kost wel wat meer, maar je krijgt er natuurlijk ook wat voor terug.

Bourbon vintage 3-deurs garderobe, leisteengrijs

3. Openslaande deuren of schuifdeuren

Bij een kledingkast kan je uit verschillende deuren kiezen. Meestal gaat het om openslaande deuren of schuifdeuren. Vaak zijn de openslaande deuren het goedkoopste. Heb je wat meer budget en een beperkte ruimte? Dan is een kledingkast met schuifdeuren een goede, praktische keuze. Je bespaart er namelijk veel ruimte mee!

Elso garderobekast met schuifdeuren, 240cm, wit frame en spiegeldeuren

4. Voldoende opbergruimte

Nog iets om mee rekening te houden bij het kopen van een kledingkast is de opbergruimte. Denk op voorhand goed na hoeveel opbergruimte je precies nodig hebt en voor wat. Misschien heb je ook ruimte nodig voor het opbergen van je schoenen? Maak vooraf een schatting in hangruimte, planken en lades voor al je kleren voor je enthousiast naar de winkel gaat. 

Ledger kledingkast, donker gebeitst iepenhout

5. Kledingkast met spiegel

Ga je een kledingkast kopen? Vergeet dan niet na te denken over de spiegel. Een goede kledingkast heeft namelijk een spiegel nodig. Dit is niet alleen handig om je outfit te checken, je kledingkast ziet er ook mooier en luxueuzer uit! Wil je een spiegel in de kledingkast? En wil je die graag aan de binnen- of buitenkant van de deur? Je kunt natuurlijk ook een grote staande spiegel in de slaapkamer neerzetten. Hierbij is het wel belangrijk dat je de spiegel dichtbij de kledingkast plaatst. Telkens vijf meter moeten lopen om je outfit te checken is niet zo handig. 

Jayden kledingkast, grijs en eiken

6. Kastverlichting

Dit is een stap die vaak over het hoofd wordt gezien, maar goede verlichting bij een kledingkast is erg belangrijk. In het donker kan je immers geen goede outfit uitkiezen. Tegenwoordig is er allerlei kastverlichting te koop, ook speciaal voor kledingkasten. Er is zelfs ledverlichting op batterijen mogelijk.

Ankhara tweedeurs kledingkast, rotan en zwartgebeitst eiken

7. Kleur kledingkast

Tenslotte speelt ook de kleur van de kledingkast een belangrijke rol. Door zijn formaat is de kledingkast duidelijk aanwezig in de slaapkamer. De kleur van de kast kan hier dan ook een verschil in maken. Een witte kledingkast valt een stuk minder op, terwijl een donkere kleerkast dan weer veel indruk maakt. Zeker iets om over na te denken bij het kopen van een nieuwe kleerkast!

Langdon 150cm kledingkast met schuifdeuren, donkergebeitst essenhout

Zo, dit zijn zeven handige tips voor een kledingkast kopen. Met deze tips ga je alvast goed voorbereid op pad om de perfecte kleerkast te vinden. Veel succes!

You may also like

Comments are closed here.