schoenen opbergen

Je schoenen opbergen: 5 leuke manieren


Je schoenen opbergen, heb jij er ook zo’n moeite mee? Een uitgebreide schoenencollectie hebben is natuurlijk heel leuk, maar het opbergen van schoenen is voor velen een lastige taak. Door het gebrek aan opbergruimte belanden de schoenen vaak op een hoop in de inloopkast of slingeren ze ergens rond in de hal. Het gevolg? Veel rommel in huis en schoenen die je nauwelijks terugvindt als je ze nodig hebt. Om je van deze irritatie te verlossen, hebben wij in dit artikel vijf leuke manieren op een rijtje gezet voor het opbergen van je schoenen!

1. Schoenen opbergen in een schoenenkast

Een schoenenkast is de eenvoudigste manier voor het opbergen van schoenen. Je hebt een kast voor je kleding dus waarom niet eentje voor je schoenen? Je kiest zelf in welke ruimte je deze schoenenkast plaatst, bijvoorbeeld in de hal of slaapkamer. Als je een uitgebreide schoenencollectie hebt, is het sowieso een goed idee om je schoenen op te bergen in een schoenenkast. Zo heb je alle schoenen netjes bij elkaar en hoef je geen halfuur te zoeken naar je favoriete sneakers. Vandaag de dag vind je schoenenkasten in allerlei kleuren, materialen en formaten. Ook heb je schoenenkasten met vakken, planken en schuine uitklapbare vakken. Je vindt dus altijd een schoenenkast die bij je persoonlijke smaak én bij je interieur past.

MADE Essentials Mino gangkast, donkerturkoois en eikenhout
Marcell dubbele schoenenkast, blauw
Marcell brede schoenenkast, wit
Elona dubbele schoenenopslag, houtskoolgrijs en messing
Jenson schoenen opbergmeubel, eiken
Cerian schoenenopslag voor de gang, walnoothout en zwart

2. Opbergen schoenen in schoenenrek

Ook in een schoenenrek kan je veel schoenen opbergen. Je kunt bijvoorbeeld een schoenenrek in de hal plaatsen, onderaan in je kledingkast of tegen de muur van je slaapkamer. Er is altijd wel een plek in huis waar je een rek kunt neerzetten. Wil je graag ruimte besparen? Dan is een deur schoenenrek wellicht een leuk idee. Dit rek hang je dan aan de binnenkant van de deur. Op een schoenenrek deur kan je veel schoenen opbergen en het neemt minder ruimte in beslag dan een schoenenkast. Bovendien is een schoenenrek vaak goedkoper dan een schoenenkast. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je je schoenen iedere keer netjes opbergt als je ze hebt gedragen. Anders liggen je schoenen binnen no time weer op een hoop bij elkaar.

Farringdon kapstok, zwart metaal
Raleigh opbergbank, rotan en houtskoolgrijs
Alana schoenenrek, koper
Huldra paraplubak met schoenenrek van metaal en hout, zwart
Bianca schoenenrek van rotan, naturel
Thornton bank, donkerturkoois

3. Schoenen op ladder

Een decoratie ladder in huis is ontzettend hip. Steeds meer mensen hebben er dan ook eentje in huis. Leuk voor in de badkamer of woonkamer, maar ook voor het opbergen van schoenen. De vrouwen onder jullie kunnen er namelijk hakken aan hangen! Hakken op een ladder plaatsen is niet alleen handig, het ziet er ook nog eens superleuk uit. Naast hakken kan je er ook broeksriemen, horloges, sjaals en andere accessoires aan hangen. Van een eyecatcher gesproken! Je kunt een ladder kopen in de winkel, maar kijk eerst eens op zolder. Wie weet vind je nog wel een oude ladder die je kunt opfleuren met een likje verf. Zelf meubels schilderen is niet zo moeilijk als je denkt!

4. In lege schoenendozen

Ben jij ook iemand die de schoenendoos meteen weggooit nadat je nieuwe schoenen hebt gekocht? In plaats van die schoenendoos bij het papier en karton te zetten, kan je ze perfect gebruiken voor het opbergen van schoenen. Vind je het lastig dat je niet kunt zien welke schoenen in de doos zitten? Maak foto’s van je schoenen en plak ze op de doos. Zo kan je direct zien wat erin zit. Het vraagt een beetje werk, maar daarna kan je er volop van genieten. Om ruimte te besparen (of als je het gewoon leuk vindt), kan je de schoenendozen op elkaar stapelen. Door dit schoenen opbergsysteem blijven je schoenen in perfecte staat omdat er geen stof en vuil aan kan. Ideaal dus!

5. Schoenen in vitrinekast

Sommige schoenen zijn eigenlijk te mooi om op te bergen. Denk aan chique hakken, merkschoenen of designerschoenen. Deze schoenen kan je in een mooie vitrinekast plaatsen. Zo kan je er altijd van genieten, ook als je ze niet draagt. De vitrinekast is dan een echte eyecatcher! Als er mensen op bezoek komen, dan kunnen ze meteen je prachtige schoenencollectie bewonderen. Ook in een vitrinekast blijven je schoenen in goede staat omdat ze achter glas zitten. Daar hoef je je dus geen zorgen over te maken!

You may also like

Comments are closed here.