Een inloopkast maken van multiplex


Een inloopkast is heel trendy en bovendien uiterst praktisch. Je loopt letterlijk in je kast en hebt een mooi overzicht van waar al je spullen staan. Je hebt geen zoeken meer waar nu dat ene paar schoenen of die ene das precies gebleven zijn. Een inloopkast die je zelf in elkaar steekt, maak je perfect op maat en naar eigen inzicht. Wij geven jou hier alvast een paar tips voor als je zelf een inloopkast wilt installeren.

Waar kan je inloopkast zoal komen?

Als je een heel grote slaapkamer hebt, of bijvoorbeeld een loftwoning die je nog moet indelen, dan is een inloopkast net achter het hoofdeinde van je bed de perfecte plek. Je kunt een wand maken en links en rechts van het bed een doorgang laten. Zet er mooi behang of een leuk kleurtje verf op en je hebt meteen een decoratieve wand. Als je in je slaapkamer niet zoveel ruimte hebt, kan een aangrenzende kamer als inloopkast dienen. Deze kamer hoeft niet eens zo groot zijn. Een soort berghok of een voormalige kinderkamer zijn al voldoende om een grote inloopkast te installeren.

Welk materiaal kies je voor je inloopkast?

Maak het jezelf zo makkelijk mogelijk. Als materiaal kun je bijvoorbeeld populieren multiplex kopen. Zorg voor 40mm multiplex. Dat is al heel sterk en vooral makkelijk te bewerken. Het is een licht materiaal en daardoor goed hanteerbaar. Je vindt het bij een gespecialiseerde houtgroothandel. Als je het online aankoopt, wordt het thuis geleverd. En vanaf een bepaald aankoopbedrag is de levering zelfs gratis. Zo heb je zelf geen zorgen om vervoer te regelen en loop je geen risico dat je de goederen beschadigt bij het transport.

Hoe ga je te werk?

Teken netjes je inloopkast uit. Maak eerst een grove schets en werk deze dan in detail uit. Denk bij de indeling aan legplanken, stangen voor het ophangen van kleren, legplanken die dicht boven elkaar liggen voor je schoenen, vakken voor mandjes voor kleine spullen, en ga zo maar door. Jij bent de ontwerper van de kast! Wanneer je ontwerp klaar is, kun je perfect uitrekenen hoeveel platen je precies nodig hebt. Nu is het nog bestellen en wachten tot je aan de slag kunt.

De afwerking en inrichting

Een inloopkast kan mooi aangekleed worden zodat het een gezellige plek wordt. Denk bijvoorbeeld aan een grote spiegel. Zorg zowel voor helder als voor sfeervol licht. Zo kun je elke outfit voor elke gelegenheid in het juiste licht bekijken: werk, sport of avondfeestje bijvoorbeeld. Kies een mooi vloerkleedje dat aangenaam voelt aan je blote voeten. Plaats een leuke bank of een locker voor als je je schoenen wilt aantrekken.

You may also like

Comments are closed here.