Is een kookeiland handig? Dit zijn de voor- en nadelen

Is een kookeiland handig? Dit zijn de voor- en nadelen


Droom jij iedere dag over een prachtige keuken met kookeiland? Dat begrijpen wij heel goed! Een kookeiland creëert een gezellige sfeer in de keuken. Daarnaast is het een mooie manier om de woon- en eetkamer samen te voegen. Er is genoeg ruimte om met je partner bij te praten na een lange werkdag of om cupcakes te bakken met je kinderen. Je verwacht dat een keukeneiland alleen maar voordelen heeft, maar is dat wel zo? Is een kookeiland handig of niet? Wij zetten de voor- en nadelen van een kookeiland op een rijtje!

Voordelen van een kookeiland

Veel opbergruimte

Door een keukeneiland te plaatsen, ontstaat er ineens ontzettend veel opbergruimte. Het hele eiland is immers voorzien van kasten waar je allerlei keukengerei in kunt opbergen, het porselein theeservies van je grootmoeder of je verzameling kookboeken. Daar word je toch helemaal vrolijk van?!

Het ziet er gezellig uit

Eerlijk is eerlijk: een keukeneiland creëert een gezellige sfeer in huis. Het is de ideale ontmoetingsplek om bij te praten na een lange werkdag. Terwijl de één staat te koken, schuift de ander gezellig aan. Of wat dacht je van die gezellige namiddagen met je kinderen waarbij jullie samen cupcakes of pannenkoeken bakken? Een keukeneiland nodigt gewoon uit om het samen gezellig te maken!

de voor- en nadelen van een kookeiland

Je kunt uitgebreid koken

Een keukeneiland brengt veel meer werkruimte met zich mee waardoor je uitgebreid kunt kokkerellen. Vanaf nu hoef je je niet meer te storen aan het feit dat je te weinig ruimte in de keuken hebt want je kunt alles lekker uitstallen.

Nadelen van een kookeiland

Je hebt meer ruimte nodig

Voor een keukeneiland heb je meer ruimte nodig dan een hoekkeuken. En meer ruimte voor het eiland betekent minder ruimte voor andere dingen. Denk dus goed na of je een keukenmens bent of dat je eerder een knusse zithoek verkiest. Als je er van houdt om veel tijd in de keuken door te brengen, zal je hart wellicht sneller slaan van een keukeneiland.

Rekening houden met leidingen

Vergeet niet dat er leidingen onder de vloer gelegd moeten worden, bijvoorbeeld als je een spoelgedeelte in het eiland wilt of een fornuis. In sommige woningen is het simpelweg niet mogelijk om zomaar leidingen onder de vloer bij te leggen. Betrek er dus op voorhand een bouwkundige bij indien je overweegt om een keukeneiland te kopen.

Rommel in het zicht

Een keukeneiland is dikwijls een open verbinding tussen het eet- en woongedeelte. Hierdoor heb je sneller rommel in het zicht. Een beetje rommel kan heus geen kwaad en ziet er zelfs gezellig uit, maar dit kan al snel uit de hand lopen als je een sloddervos bent. Vraag jezelf dus op voorhand af of je je aan deze rommel zou storen of niet.

Dit zijn de voor- en nadelen van een kookeiland

Je leest het: een kookeiland heeft voor- en nadelen. Aan jou om de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen. Denk er in ieder geval goed over na, want eens het eiland er staat, zal je het niet zomaar weer weg doen.

You may also like

Comments are closed here.