luxe eetkamer

Creëer een luxe eetkamer met deze tips


Het maakt niet uit of je een aparte eetkamer hebt of dat de eettafel in de keuken staat – je kunt er altijd een luxe draai aan geven! Met de tips uit dit artikel kun je de eethoek een chique uitstraling meegeven. Door middel van een paar kleine toevoegingen of juist door er een complete make-over van te maken. Je bepaalt zelf hoeveel tijd, moeite en geld je erin wil steken. Wij hopen je in ieder geval te inspireren met de verschillende ideeën. 

Ga voor een extra grote eettafel

Een grote eettafel geeft de eetkamer direct een luxe uitstraling. In veel gevallen is er ruimte genoeg voor een eettafel die net een maatje groter is. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een compact design of meer beweegruimte te creëren met een ronde tafel. Check dus vooral of een grotere eettafel een optie is voor in jouw open keuken, woonkamer of eetkamer. Je trekt nog meer aandacht naar dit meubelstuk door er een luxe hanglamp boven te hangen. Het liefst een lamp met een bijzonder design. Wees niet bang om uit je comfort zone te stappen! 

Koop eetkamerstoelen met luxe bekleding

De eetkamer is natuurlijk niet compleet zonder een set met stoelen. Zorg ervoor dat de stijl mooi aansluit op de eettafel. Kies daarnaast voor bekleding met een luxe uitstraling. Denk aan eetkamerstoelen van hoogwaardig (imitatie)leer of met een fluwelen zitting. 

Besteed aandacht aan de verlichting

Een luxe hanglamp boven de tafel mag niet ontbreken, maar voor een optimaal effect mag je nóg meer aandacht besteden aan de verlichting. Zet ook een luxe lamp in de hoek van de ruimte, koop een prachtige tafellamp voor op de servieskast of bevestig luxe wandlampen aan de muur om ruimte te besparen. Maak daarnaast gebruik van een lichtbron met warme kleurtemperatuur om het geheel nog sfeervoller te maken. Het is een eenvoudige aanpassing, maar wel met een heel luxe resultaat.

Zet een bos bloemen op tafel

Ook met subtiele toevoegingen kun je de eetkamer net wat luxer maken. Koop een prachtige grote vaas en zet er regelmatig een bos verse bloemen in. Wil je liever wat langer genieten van de luxe tafeldecoratie? Koop dan een bosje droogbloemen. Gedroogde bloemen zijn weer erg populair op het moment.

Voeg gouden of koperen accenten toe 

Laat tot slot een aantal gouden of koperen details terugkomen in de eetkamer. In de verlichting, de poten van de stoelen, het servies of simpelweg met een gouden kaarsenstandaard op tafel. 

You may also like

Comments are closed here.