Houten dressoir opknappen


Tegenwoordig gebeurt het steeds vaker, mensen gaan oude meubels opknappen om ze weer een tweede leven te geven, hoe leuk is dat! Maak van iets ouds, iets mooi ‘nieuws’ wat helemaal past bij je interieur. Vandaag bespreken we houten dressoir opknappen.

Om goed een houten dressoir op te knappen met verf of olie is het van belang dat er eerst goed geschuurd wordt. Dit kan het beste met een vlakschuurmachine. Dit boekt het snelste resultaat, maar het is daarna wel belangrijk om het met fijn schuurpapier nog eens na te schuren, om er echt voor te zorgen dat alle oude lagen eraf zijn. Na het schuren is het belangrijk om te kijken of er naden of kieren zijn die opgevuld moeten worden. Als dit het geval zou zijn, dan kan voor een houten dressoir het beste gekozen worden voor kneedbaar hout. Dit is te verkrijgen bij de bouwmarkt in verschillende kleuren. Zodra je dit gedaan hebt, moet je dit goed laten drogen zoals aangegeven op de verpakking. Tot slot moet je de gevulde naden/kieren nog licht opschuren.

Na het grondig schuren is de volgende stap bij het dressoir opknappen, dat je het dressoir ontvet. Vergeet dit niet! Ontvetten doe je door middel van ammoniak aan te lengen met een beetje water en daarna met een oude doek over het dressoir te gaan. Om deze stap af te ronden, moet je vervolgens nog met een doek met helder water de kast na wrijven, hierdoor zorg je ervoor dat uiteindelijk de verf beter zal hechten. Laat de kast goed drogen.

Dan ben je bij de laatste en waarschijnlijk leukste stap aangekomen voor dressoir opknappen en wel bij het schilderen/lakken van je dressoir. Hiervoor kan je kiezen voor blanke lak, maar ook voor bijvoorbeeld groene houtverf. Kies de kleur die bij je interieur past. Zorg dat je kiest voor goede kwasten die geschikt zijn voor hout en de voor de verf die je gekozen hebt. Doe je dit niet, dan kan het namelijk zijn dat je kwast haartjes verliest en dat is natuurlijk erg jammer.

Succes en veel plezier met het opknappen van je houten dressoir!

You may also like

Comments are closed here.