Blauw en geel in het interieur

Inspiratie: Blauw en geel in het interieur


Blauw en geel, het zijn twee kleuren die enorm populair zijn in het interieur. Als je beide kleuren leuk vindt is het wellicht lastig om een favoriet te kiezen. Zowel blauw als geel vormen een mooie toevoeging aan je woning, weliswaar op een andere manier. Voor de twijfelaars onder jullie hebben wij goed nieuws: je kunt deze kleuren perfect samenvoegen! Blauw en geel kunnen op verschillende manieren verwerkt worden in je interieur. Heb je geen idee hoe? Wij geven je een heleboel inspiratie voor blauw en geel in het interieur. Lees en kijk mee!

1. Blauw en geel in het interieur: muren en meubels

Wil je blauw en geel op een opvallende manier terug laten komen in je interieur? Dan vind je het wellicht een leuk idee om de muren blauw of geel te schilderen. Als de muren momenteel wit zijn, dan is het misschien even wennen maar het resultaat zal geweldig zijn. Als je ook nog voor blauwe of gele meubels kiest, dan creëer je een prachtig contrast in je woning! Hoe pak je dat precies aan?

Je kunt bijvoorbeeld de muur blauw schilderen en hier een gele bank bij plaatsen, net als op onderstaande voorbeelden. Het omgekeerde kan natuurlijk ook: een gele muur en een blauwe bank. Dat ziet er ook prachtig uit! Je kunt de muren ook neutraal houden en er alleen een blauwe of gele bank bij plaatsen. Er zijn tal van mogelijkheden, het is maar net wat jij het mooiste vindt! 

2. Geel en blauw in het interieur: accessoires

Vind je een blauwe muur en een gele bank een stapje te ver? Maar droom je er toch van om deze kleuren in je interieur te verwerken? In dat geval kan je het wat subtieler aanpakken. Het zijn dan niet de muren en meubels in huis die een blauwe of gele look krijgen, maar de accessoires.

Zo ziet het er heel leuk uit om blauwe of gele kussens of plaids op de bank neer te leggen. Als je de muren verder neutraal houdt, komen deze kleuren optimaal tot hun recht! Naast kussens en plaids kan je natuurlijk nog meer blauwe of gele accessoires in je interieur verwerken. Je kunt ook gaan voor blauwe of gele gordijnen, een hanglamp of staande lamp, vaas, schilderij of vloerkleed. Het voordeel van accessoires is dat je zelf kiest hoe veel je ervan plaatst. Met een muur of meubel is dat anders, in dat geval is het alles of niets.

3. Spelen met verschillende tinten

Leuk aan blauw en geel is dat je kunt spelen met de verschillende tinten binnen deze kleuren. Met iedere tint creëer je immers een ander effect! Je hoeft heus niet voor een felgele bank te gaan als je dat niet mooi vindt. Okergeel is ook een prima keuze. Hetzelfde geldt voor blauw in je interieur. Een donkerblauwe muur ziet er prachtig uit, maar een lichtblauwe muur is ook ontzettend leuk. Of wat dacht je van mooie pastelkleuren in huis? Door met de tinten te experimenteren, creëer je de perfecte combinatie. Een combinatie die tot in de puntjes past bij jouw woonstijl én je persoonlijke smaak!

4. Blauw en geel in de slaapkamer

We hebben het hierboven vooral gehad over de woonkamer, maar ook in de slaapkamer kan je blauw en geel combineren. Denk aan een blauw dekbedovertrek met daarop een paar gele kussens. Je kunt deze kleuren ook terug laten komen in de gordijnen of het vloerkleed. Liever een kleurtje op de muur? Dat kan natuurlijk ook. Vooral een blauwe muur in de slaapkamer is een goed idee. Blauw is één van de rustgevende kleuren voor op je muur. Een goede nachtrust verzekerd!

You may also like

Comments are closed here.