de-scandinavische-badkamer

De Scandinavische badkamer: populairder dan ooit


Een van de trends in badkamerland is het thema. Waar badkamers vroeger overwegend wit, en daardoor vaak kil, waren denkt men nu in thema’s. Zo zijn er Marokkaanse badkamers, of Zuid Amerikaanse. Echter een van de grotere trends van het moment voor badkamer designs is de Scandinavische badkamer. Ook dit zijn veelal witte badkamers, maar die worden aangekleed met bepaalde elementen die zorgen dat het niet kil overkomt. Eerder beschreven we al hoe je je badkamer kunt moderniseren, hieronder beschrijven we hoe zo’n Scandinavische badkamer eruit ziet en hoe je die zelf één kunt maken.

Wat is een Scandinavische badkamer nu eigenlijk?

Over het algemeen kun je zeggen dat een Scandinavisch interieur een witte basis heeft, die aangevuld wordt door natuurlijke materialen als hout en leer. Hierdoor kun je een geheel eigen swing geven aan het interieur. Deze materialen worden namelijk ook gebruikt in vintage badkamers, als in industriële. Hoe je de materialen en accessoires dus gebruikt, bepaalt welke richting het ontwerp op gaat. Zo kun je dus voor een rustieke, maar ook voor een industriële uitstraling gaan. Let wel op dat een Scandinavische badkamer eigenlijk altijd vrij minimalistisch is. Het is aan jou de kunst om daar sfeer in te leggen.

Laat je inspireren voor je begint

Inspiratie voor een Scandinavische badkamer kun je op heel veel verschillende plekken op gaan doen. Je kunt naar een speciaalzaak gaan om model ruimtes te gaan bekijken, maar ook in magazines en vooral op Pintrest kun je zeker het nodige vinden. Als je zoekt op ‘Scandinavian bathroom’ krijg je de meest fraaie voorbeelden te zien en je kunt dat alles heerlijk vanaf je laptop, smartphone of tablet bekijken. Handig toch dat je daar de deur niet eens voor uit hoeft te gaan en niet per sé de meubelboulevards op hoeft in deze tijd van Covid-19.

Werk met professionals

Voor het gemak gaan we er even vanuit dat jij zelf niet met je Scandinavische badkamer aan de slag gaat. Dat kan natuurlijk wel, maar zeker op het gebied van een badkamer moet je toch vaak een professional inhuren om deze complexe ruimte vorm te geven. Als je namelijk een badkamer gaat opbouwen, dan komt daar nog heel wat bij kijken. Een badkamerspeciaalzaak is dan misschien ook de beste optie mee in zee te gaan. Bij hen zoek je een mooie ontwerp uit en zij zorgen er verder voor dat dit helemaal naar jouw wens en smaak wordt aangelegd. Daarnaast kunnen zij met ideeën komen, waarvan je het bestaan niet eens af wist. 

badkamer in scandinavische stijl

Andere opties als je aan een nieuwe badkamer begint

Er zijn natuurlijk ook andere opties mogelijk. Ben je met de bouw van een nieuw huis bezig? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat de aannemer of het bouwbedrijf de badkamer zelf kan plaatsen of daar weer een andere professional voor in gaat schakelen. Voor jou is het in ieder geval van belang dat jij je wensen duidelijk aan gaat geven. En als je zorgt dat je je goed laat informeren en met de juiste mensen in zee gaat, heb je in no time een prachtige badkamer.

Wat zijn de kosten van een Scandinavische badkamer?

De kosten van een Scandinavische badkamer zijn moeilijk in te schatten. Het hangt dan ook vooral van de werkzaamheden die allemaal plaats moeten gaan vinden en welke elementen je in de badkamer wil hebben. Een bestaande badkamer meer in Scandinavische stijl en sfeer inrichten is natuurlijk compleet iets anders dan een geheel nieuwe badkamer die compleet moet worden aangelegd, zeker als daar bijvoorbeeld ook een Scandinavische sauna in moet komen.

Herinrichting of nieuwe badkamer?

Een herinrichting kun je net zo goedkoop of duur maken als je zelf wil. Maar met een paar honderd euro kun je al een heel eind komen. Bij een compleet nieuwe badkamer kom je toch al snel uit bij bedragen die richting de € 10.000,- gaan. Vaak moet je de montage daar dan nog bovenop tellen. Dit is natuurlijk een enorme uitgave, maar geen overdreven hoge als je kijkt naar de kosten van een nieuwe badkamer. Bovendien is het ook nog eens zo dat een goede badkamer de waarde van je huis een flink stuk kan verhogen. En uiteraard zorg jij er in de tussentijd voor dat je er heerlijk van kunt gaan genieten.

Ben je helemaal enthousiast geworden over die Scandinavische badkamers en wil je er graag nog meer over te weten komen? Houdt dan wel in gedachten om rekening te houden met de grootte van je badkamer. Dit kan namelijk op het gebied van de kosten ook nog eens een groot verschil maken. Waar je nu precies voor kiest is aan jou, we wensen je er alvast ontzettend veel plezier mee!

scandinavische stijl badkamer

You may also like

Comments are closed here.