Blauw in je interieur

Blauw in je interieur: inspiratie en tips


Iedere kleur heeft een bepaalde uitwerking op je gevoelsleven. Als je graag tot rust wilt komen in huis, dan is blauw in je interieur perfect! Blauw brengt harmonie in je interieur, heeft een frisse uitstraling en geeft tegelijkertijd een veilig en geborgen gevoel. Droom jij ook van een blauw interieur, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Dan ben je hier op de juiste plek. In dit artikel geven we je graag inspiratie en tips voor blauw in je interieur! 

1. Blauw in je interieur: een blauwe muur

Als je graag blauw in je interieur wilt toevoegen, dan kan je ervoor kiezen om één of meerdere muren blauw te schilderen. Aangezien de muur een groot oppervlak is, valt dit lekker op! Er zijn veel tinten blauw waaruit je kunt kiezen. In het interieur wordt vaak gekozen voor donkerblauw, grijsblauw en diepblauw. Lichtblauw is minder populair, maar kan uiteraard altijd als je dat mooi vindt. Kies je toch voor een diepe, donkere kleur blauw op de muur? Weet dan dat dit heel mooi samen gaat met houten meubels en accessoires. Op die manier krijg je een chique uitstraling! 

2. Blauw interieur: blauwe meubels

Vind je een blauwe muur te opvallend? Geen probleem, je kunt ook blauw in je interieur halen met blauwe meubels. Wij houden vooral van een blauwe bank, daarmee haal je meteen een eyecatcher in huis. Als je daarbij ook nog eens kiest voor een populair materiaal zoals velvet, dan heb je twee vliegen in één klap! Ook een blauwe fauteuil, blauwe eetkamerstoelen of een blauwe poef zijn prachtig om in huis te hebben. Wij hebben hieronder alvast een paar prachtige exemplaren op een rijtje gezet. Zoals je ziet: elke tint blauw heeft zijn charme! 

Nya fauteuils, Duke Blue geweven
Lucie fauteuil, laguneblauw fluweel
Dree fauteuil, stormblauw
2 x Safia eetkamerstoelen, electrisch blauw met messing poten
2 x Fjord eetkamerstoelen, eiken en blauw
Hampton vierkante poef, elektrischblauw fluweel
Lux fluwelen vloerkussen, violetblauw fluweel

3. Blauwe woonaccessoires

Het kan natuurlijk dat je blauwe meubels nog steeds te opvallend vindt. In dat geval kan je voor blauwe woonaccessoires kiezen, zo breng je op een subtiele manier blauw in je interieur. Denk aan blauwe handdoeken, blauwe kussens, een blauwe sprei, een blauw vloerkleed of blauwe gordijnen. Ook een blauwe plantenpot, blauw servies of blauwe lijstjes zijn erg leuk. Of wat dacht je van onderstaande blauwe opbergkoffers? Deze zijn niet alleen handig om van alles in op te bergen, ze zien er ook ontzettend leuk uit in je interieur! 

Gunner extra grote set van 3 metalen opbergkoffers, blauwtinten
Abstract Haze set van 3 prints, A3, ingelijste prints, koelblauw
Caixa wollen vloerkleed, groot, 160 x 230 cm, indigoblauw
Carlos bedsprei van 100% gestonewasht katoen, 225 x 220, leisteenblauw
Marzia paar van gordijnen met ringen, 135 x 260 cm, luchtblauw
Baloo set van 2 geometrische hoge plantenpotten, grijs en blauw
Julius set van 2 grote fluwelen kussens 59 x 59cm, nachtblauw

Zo, dit is onze inspiratie voor blauw in je interieur. Je hoeft natuurlijk niet je hele interieur blauw in te richten. Donkere tinten gaan prachtig samen met hout. Om je huis licht te houden, kan je blauw ook mooi combineren met grijs of crème. Durf gerust experimenten in je interieur, dat zorgt immers voor het mooiste resultaat!

Lees ook dit artikel: 5 x rustgevende kleuren voor op je muur

You may also like

Comments are closed here.