spijlen hekwerk

Mooi hekwerk voor om de tuin


De meeste tuinen hebben een tuinafscheiding. De afscheiding dient om de tuin af te scheiden van de straat. In de voortuin gebruik je vaak een laag hek, een stapelmuurtje of een andere lage afscheiding. In de achtertuin zijn de afscheidingen vaak hoger, omdat ze meer privacy bieden. Een hoog hekwerk, een schutting of een tuinmuur zijn dan een goede optie. Vooral het metalen hekwerk wint aan populariteit. Het is stevig, praktisch en natuurlijk mooi.

Spijlen hekwerk: modern en strak

Een spijlen hekwerk bestaat, zoals de naam aangeeft, uit spijlen. De spijlen zijn bij degelijke hekwerken meestal 20-25 mm dik. Ga je een hekwerk kopen, let dan goed op deze dikte. Bij hekken van slechte kwaliteit is de spijldikte vaak onvoldoende. De afwerking kan variëren van een gladde bovenkant of een open bovenkant tot een afwerking met scherpe punten. De hekken zijn mooi op maat te maken en worden geplaatst met stevige metalen tussenpalen. Een spijlen hekwerk heeft een strakke, moderne look die goed past bij moderne of minimalistische tuinen. Het hek dient erg goed om mensen of grotere dieren, zoals honden, uit de tuin te houden.

Dubbelstaafmatten: robuust en veilig

Een ander bekend hekwerk is de dubbelstaafmat. Deze werd vroeger eigenlijk alleen voor industrieterreinen gebruikt. Tegenwoordig zie je het hek ook steeds vaker bij gewone woningen. De dubbelstaafmat bestaat uit metalen draden die samen een raster vormen. De horizontale draden zijn dubbel uitgevoerd, waardoor het hekwerk extra stevig is. Het hek dient niet alleen goed om mensen buiten te houden, maar ook grotere en kleinere dieren zoals katten en kleine honden worden door het hek tegengehouden.

Waar moet je op letten?

Bij het kopen van een hekwerk let je uiteraard op de kwaliteit. Bij MTHekwerken.nl vind je hekwerken van goede kwaliteit. Er staat bij elk hekwerk aangegeven van welk materiaal het is gemaakt en welke dikte het hek is. Let erop dat alle hekwerken worden geleverd in bepaalde basis afmetingen. Je bestelt een aantal hekwerken en je zet ze zelf in elkaar of je laat ze in elkaar zetten. Omdat een tuin natuurlijk zelden standaard afmetingen heeft, kun je een van de hekken zelf op maat maken.

Hekwerk decoreren

Heb je een moderne tuin en een strak hekwerk? Dan wil je het hekwerk misschien niet decoreren omdat het op zichzelf al zo mooi is. Maar in andere gevallen kan het wel handig zijn om het hekwerk te decoreren. Dat kan op verschillende manieren. Zo zijn hekken hele goede geleiders voor klimplanten en met name een dubbelstaafmat kan al snel dienen als groene wand. Het dient met bloeiende klimplanten heel mooi als tuindecoratie, al moet je bij het zomerklaar maken van de tuin wel de klimplanten snoeien en bijhouden. Een andere optie is het kiezen voor het invlechten van weefband. Dit is een kunststof band die je door het hekwerk heen kunt vlechten. Daarmee decoreer je het hekwerk en creëer je veel privacy in je tuin.

Hekwerk voor om de tuin is er in veel soorten en maten. Het is niet voor niets steeds populairder aan het worden, want het is niet alleen erg mooi, maar ook erg degelijk. Een hekwerk gaat gemakkelijk dubbel zo lang mee als een houten schutting. En je hebt er natuurlijk ook vrijwel geen onderhoud aan. Dat maakt metalen hekwerken tot een hele mooie tuinafscheiding, zowel in de voor- als achtertuin.

You may also like

Comments are closed here.