keuken 2021

Hoe gaat onze keuken er in 2021 uitzien?


Aan het begin van een nieuw jaar is het goed om eens te kijken wat de nieuwe trends van dat jaar gaan worden. Wat betreft de trends op het gebied van keukens is er de afgelopen jaren veel gebeurd en kun je in alle prijsklassen, van een hele dure tot een goedkope keuken, die trends terug vinden. Ook in 2021 lijken er weer nieuwe trends aan te komen op het gebied van keukens en hieronder nemen we die met je door.

De keuken is het kloppend hart van veel huishoudens

De keuken is al lang niet meer alleen de plaats waar gekookt wordt. De ruimte fungeert steeds vaker als kloppend hart van het huis, waar iedereen samenkomt om te ontbijten, te borrelen of om de dag door te nemen. Wellicht dat je er de laatste tijd veel kookboeken hebt gebruikt om je culinaire niveau op te schroeven. Waarschijnlijk heb je nog nooit zoveel tijd in de keuken doorgebracht als de afgelopen maanden, sinds de restaurants en cafés gesloten zijn. Des te belangrijker dus om eens na te denken over een nieuwe keuken, of misschien een verbouwing van je huidige.

De belangrijkste trend van allemaal: de slimme keuken

Een van de eerste trends die we hier willen bespreken is de zogenaamde ‘slimme keuken.’ . De oven voorverwarmen terwijl je onderweg naar huis bent? Het koffiezetapparaat jouw favoriete kopje koffie laten zetten terwijl je je nog aan het aankleden bent? De koelkast een seintje laten geven wanneer de voorraad bijna op is? Het kan tegenwoordig allemaal. Connectiviteit in de keuken blijft zich steeds verder ontwikkelen De techniek staat niet stil en fabrikanten blijven hun producten verder ontwikkelen. Hierdoor is steeds meer mogelijk. 

Ook in de keuken zet de wens naar duurzaamheid door

Vanuit alle kanten is er steeds meer aandacht voor duurzaamheid en het milieu en dat zet ook in 2021 door op het gebied van keukens. Komend jaar zullen er namelijk veel natuurlijke materialen zoals steen, hout en marmer opduiken die de basis van de sfeer in de keuken zullen vormen. Deze materialen zorgen ervoor dat de keuken een luxe, warme uitstraling krijgt en voegen zij karakter toe aan het interieur van je keuken.

Marmer in de keuken

Zoals in de vorige trend al werd omschreven, zal marmer volgend jaar in meer keukens toegepast worden. Door de aderstructuur in marmer, krijg je een rijke, natuurlijke look die het tijdloze en elegante karakter van het interieur zullen benadrukken. Uiteraard kun je zelf bepalen in welke mate je deze trend verwerkt in je keuken. Kies bijvoorbeeld alleen voor een marmeren werkblad of trek het tevens door naar de achterwand. En in combinatie met messing accenten kun je iets heel moois neerzetten!

Een trend die doorzet is de zwarte keuken

Waar deze trend in 2020 al begon, zal ook in 2021 de zwarte keuken trend doorzetten. Maar naast zwart, zullen ook andere donkere kleuren en materialen de trend gaan vormen, zoals diep grijs, donkerbruin of notenhout. Een donkere keuken krijgt automatisch een stijlvolle look en siert vrijwel elke interieurstijl. 

Minder opbergkasten, meer tentoonstellen

Zoals het er nu uitziet gaan we in dit nieuwe jaar minder gebruik maken van voorraadkasten en gesloten keukenkasten. In plaats daarvan zullen we steeds meer items ‘tentoonstellen.’ Denk hierbij aan het ophangen van je pannen of het ophangen van  je mooiste servies aan wandplanken. Ook kun je ervoor kiezen om je wijnglazen op te hangen. Op deze manier breng je een echte bistro vibe in huis en ziet de keuken er direct knusser uit.

You may also like

Comments are closed here.