Hoe sfeervol is LED verlichting?


Bij LED verlichting denk je misschien aan heldere spotjes of TL buizen. Niet bepaald sfeervol. Bestaat er ook sfeervolle LED verlichting? Je wilt je huis immers een warme, gezellige uitstraling geven.

Let op lichtkleur

Warme LED verlichting bestaat. Je moet alleen even goed kijken als je in de winkel of online een LED lamp aanschaft. LED is er namelijk in verschillende lichtkleuren. De lichtkleur van een LED lamp wordt uitgedrukt in Kelvin (ofwel K).

Hoe lager de K-waarde van LED, hoe warmer de kleur van de lamp. Zo geeft LED verlichting met 3000 K warm wit licht en LED met 2700 K zeer warm wit licht. De laatste lamp is te vergelijken met de lichtkleur van een ongedimde gloeilamp. Er bestaat zelfs LED van 1800 K.

LED-kaarslampen

Voor een kroonluchter zijn LED kaarslampen heel geschikt. Als het glas van de kaarslamp een gouden kleur heeft, wordt het licht daardoor al gedimd en ontstaat er een warme sfeer. LED kaarslampen met slechts 1700 K geven een kamer een zeer intieme sfeer.

Dimbaar

Om de juiste sfeer in huis te creëren is het fijn als je lampen kunt dimmen. Ook LED verlichting biedt dimbare lampen, eveneens in verschillende lichtkleuren. Sommige dimbare lampen kunnen zelfs sterk in lichtkleur verschillen, bijvoorbeeld van 2200-2700 K. Dat is handig als je tijdens het lezen bijvoorbeeld voldoende licht wilt, maar tijdens het TV kijken juist minder. Hier lees je nog meer voordelen van dimbare LED lampen.

Kleur

LED verlichting is er niet alleen in verschillende kleuren wit. LED kun je ook krijgen in andere kleuren, zoals geel, blauw of groen. Met een gekleurde LED strip langs het bed, in een kast of langs het plafond creëer je een gezellige sfeer in huis. Ook in de badkamer en keuken geven gekleurde LED strips sfeer aan het interieur. Zelfs bij de trap, in de tuin en bij een aquarium kun je met gekleurde LED strips sfeer creëren.

Ik hoop dat dit artikel je helpt om met LED sfeer te creëren in huis. Wat doe jij nog meer om je huis een warme, gezellige uitstraling te geven? Deel het hieronder in de reacties!

You may also like

Comments are closed here.