Het voordeel van energiezuinige lampen


De donkere maanden komen er weer aan, dat betekent dat de lampen in je huishouden weer in volle glorie aan gaan. Tegenwoordig heb je vele soorten energiezuinige lampen, maar welke voordelen hebben deze eigenlijk?

De stroomrekening

Wanneer meerdere kamers verlicht worden met veel lampen, zal de stroomrekening oplopen. Met energiezuinige LED lampen zorg je voor een lagere energierekening. Gemiddeld verbruikt een LED lamp 5 watt, wat vele malen lager is dan de gemiddelde lamp van halogeen verlichting. Hierdoor kan je eigenlijk meerdere lampen gebruiken waarbij het stroomverbruik hetzelfde bijft.

Duurzaam

Niet alleen bespaar je met LED verlichting op de stroomkosten, ook zijn deze lampen erg duurzaam: gemiddeld gaat een lamp tot zo’n 50.000 branduren mee. Bij de halogeen verlichting ligt dit aantal rond de 15.000 branduren, aanzienlijk lager dus. Hierdoor bespaar je op de aanschafkosten en kan je langer genieten van je lampen.

Warmte afgifte

Door de hoge efficiëntie van LED verlichting wordt er weinig warmte afgegeven. Hierdoor kan je de lampen veilig gebruiken bij textiel en andere brandgevoelige producten. Met een temperatuur die maximaal rond de 40-50 graden wordt hoef je je geen zorgen te maken.

Eigen sfeer

Je interieur een eigen sfeer geven kan tegenwoordig erg makkelijk dankzij slimme verlichting: je beheert de kleur van je lamp met een afstandsbediening. Zo kan je op elk moment het beheer houden. Er zijn zelfs lampen die via een smart domotica systeem beheerd kunnen worden waardoor je met een app jouw interieur op kunt laten leven naar wens.

De juiste energiebron

Naast energiezuinige lampen kan je ook geld besparen door te kiezen voor de juiste energie leverancier. Energie leveranciers vergelijken kan per jaar flink wat opleveren. Daarbij kan je ook de keuze maken voor groene stroom als je graag duurzame energiebronnen kiest. Diverse leveranciers bieden een app aan om jouw verbruik in te zien om zo te bepalen of jouw maandpremie voldoende is om extra kosten bij de eindafrekening te voorkomen.

You may also like

Comments are closed here.