De eettafel als sfeermaker in de keuken


Nu we steeds meer aandacht besteden aan koken – met heerlijke recepten uit alle hoeken van de wereld- is het niet zo gek dat steeds meer eettafels van de woonkamer naar de keuken verhuizen. Keukens worden bovendien ook steeds mooier en gezelliger, en vormen zo de perfecte basis voor een eethoek! Nog niet overtuigd? Met deze redenen en tips ben je zó om:

Gezellig met gasten

Zeker als je graag uitgebreid kookt voor gasten is de keuken de uitgelezen plek voor de eettafel. Zet je familie of vrienden lekker aan tafel met een glas wijn en maak onder een gezellig kletspraatje een heerlijke maaltijd klaar!

Harmonieus geheel

Is de keuken je trots? Des te meer reden om daar de eetkamer van te maken. Met de prachtige keukens van nu, en een vaatwasser om rommel meteen in op te ruimen, is er eigenlijk geen leukere plek voor de eettafel te bedenken. Met een eettafel in dezelfde stijl als de keuken creëer je een harmonieus geheel. Van industrieel tot landelijk, en van modern design tot vintage: de keuze uit eettafels is enorm.

Ook in een krappe keuken

Je zult versteld staan hoeveel krappe keukens tóch plaats bieden voor een eettafel. Kies voor een slanke tafel om de keuken een ruimtelijke uitstraling te geven. Eettafels in een Scandinavisch design, zoals die van het merk Kave Home, lenen zich hier uitstekend voor: ze zijn elegant, licht van kleur en helemaal hip. Je kunt ook kiezen voor één of twee eetkamerbanken in plaats van stoelen om de keuken minder vol te maken. Heb je een raam in de keuken? Zet de tafel daar dan vóór om een ruimtelijker gevoel op te roepen.

Gezinsvriendelijk

Een kleine eettafel in de keuken voor maaltijden met het gezin en een lange tafel in de woonkamer voor diners met gasten, spelletjes en hobby’s. Een mooie middenweg! Met het gezin eten in de keuken heeft veel voordelen: zonder zorgen knoeien op de keukenvloer, broodbeleg en doekjes binnen handbereik, minder sjouwen. Kies voor een ronde tafel om met méér gezinsleden een kleiner oppervlak in te nemen.

Wees creatief

Doe eerst eens wat inspiratie op in woonwinkels of op internet voor leuke aanvullingen op je keuken. Zo past een bartafel misschien wel veel beter bij jou en jouw keuken: het hoge model zorgt voor een ruimtelijk gevoel en je kunt er heel gezellig aan eten! Een halve eettafel of een keukenbar tegen de muur past in vrijwel elk keukentje en biedt zo een extra eetgelegenheid. En door de decoraties op het keukenblad te matchen met die op de eettafel breng je meer harmonie aan.

You may also like

Comments are closed here.