Industriële schuifdeuren, een eye catcher in je huis!


Industriële schuifdeuren, een eye catcher in je huis!

De industriële en loft-stijl zijn al een hele tijd in. We zien toch nog altijd nieuwigheden opduiken in deze prachtige en originele wooninrichting. Zo zijn de industriële schuifdeuren een mooie aanwinst voor je woning.

Een industriele schuifdeur is niet zomaar een schuifdeur

Er bestaan diverse soorten industriële schuifdeuren die uit oude pakhuizen, fabrieken of ateliers komen. De meest gangbare zijn de houten industriële roldeuren. Eenvoudig gezegd zijn het grote houten panelen die aan een rail met rolsysteem hangen. Hierin heb je natuurlijk heel wat soorten. Zo bestaan er de hele brute industriële roldeur. Ze is verweerd, vertoont veel knoesten en ze ziet eruit alsof er gewoon een paar planken aan mekaar zijn getimmerd. Daar tegenover staat de fijne industriële roldeur. Deze is egaal en het deurbeslag is vrij onopvallend.

Een loftdeur als blikvanger

Je hoeft niet per sé een loft te hebben als je van industriële roldeuren houdt. Ook in een moderne woning komt een loftdeur goed tot zijn recht. Hier is het een ware eyecatcher die onmiddellijk in het oog springt als je de woning betreedt. Afhankelijk van welke uitstraling jij wilt bekomen, kies je de desbetreffende industriele schuifdeur. Ook oude panelen, bladen van werktafels of planken van houten rekken worden als industriële roldeur gemonteerd. Met wat creativiteit kom je tot mooie resultaten. Kies daarbij ook het deurbeslag in dezelfde look: een gewoon verfijnd handvat oogt heel anders dan een bruut groot handvat. Opvallende rolsystemen geven een meer stoere indruk dan fijne rails.

Zelf plaatsen of laten plaatsen?

Een industriële roldeur in je huis plaatsen lijkt op zich niet zo moeilijk. Toch gaat het hier om een zwaar item dat aan je muur moet gehangen worden. En het is een echt precisiewerk. Er bestaan in de handel kits met rails, rollen en de nodige bevestigingen. Maar je moet toch al vrij handig zijn om deze klus zelf te klaren. De rails moeten bijvoorbeeld perfect waterpas staan anders rollen je industriële roldeuren vanzelf open en dicht. De deur moet zodanig gemonteerd zijn dat ze een beetje van de muur hangt. Anders schuift ze tegen de muur aan bij het open- en dichtschuiven. Anderzijds mag ze niet te ver van de muur hangen, of ze sluit niet meer voldoende af. Een industriële roldeur in je huis plaatsen kun je in vele gevallen best aan een vakman overlaten. Zo ben je zeker van een mooi resultaat.

You may also like

Comments are closed here.