tuin loungeset

Stoere tuin loungesets


Ook op het gebied van tuin loungesets zijn bepaalde trends waar te nemen. De standaard kunststof tuinset is helemaal uit en de trend is al enkele jaren een loungeset. Een loungeset is een (lig)bank met comfortabele fauteuils met bijpassende tafel. Dit kan van allerlei materialen zijn, maar vooral nu is de trend een stoere loungeset voor in de tuin. Een stoere tuin loungeset bestaat vooral uit hout, eventueel gecombineerd met een ander materiaal zoals ijzer, staal of aluminium. Deze stoere loungesets zijn heel robuust en zien er mooi uit. Ook zijn ze duurzaam en bestand tegen weersinvloeden. Wanneer je ook een stoere loungeset voor in de tuin wilt aanschaffen dan is de keuze voor houtsoort heel belangrijk.

stoere loungeset

Afbeelding: www.houtkwadraat.nl

Douglas hout

Douglas hout is nog niet een heel bekende houtsoort, maar is wel enorm in opkomst. Met Douglas hout is een heel stoere tuin loungeset te creëren en het sluit prima aan op de nieuwe trend van stoere tuin loungesets.

Oorsprong van Douglas hout

Oorspronkelijk komt het Douglas hout uit Noord-Amerika. De boom heet de Orgeon Pine en kunnen daar maar liefst 90 meter hoog worden. De Europese Douglas boom wordt gemiddeld 40 tot 50 meter hoog. Het was David Douglas, een botanicus uit Schotland, die in 1827 voor het eerst zaadjes van de Orgeon Pine meenam naar Europa. Vooral vanaf 1840 begon de boom in verschillende delen in Europa voor te komen en kreeg het de naam van deze meneer Douglas. De boom gedijt goed in het Europese klimaat en is een snelgroeiende boom. In Noord-Amerika is het juist niet zo’n heel snelgroeiende boom. Daarom is de houtstructuur tussen Amerikaans Douglas hout en Europees Douglas hout ook verschillend. Europees Douglas hout is vaak wat grover van structuur. De hoogste boom van Nederland is ook een Douglas boom en staat in de tuin van Paleis het Loo en is ruim 50 meter hoog.

Eigenschappen Douglas hout

Voor hout worden vijf duurzaamheidsklassen gebruikt. Duurzaamheidsklasse 1 is hout wat enorm duurzaam is zoals enkele tropische hardhoutsoorten. Douglas hout valt onder duurzaamheidsklasse 3. Je kunt Douglas hout dan classificeren als een matig tot goede duurzame houtsoort. Je mag van deze houtsoort dan ook een levensduur verwachten van 10 tot 15 jaar. Het kernhout van de boom zorgt er vooral voor dat het een duurzame houtsoort is. Dit kernhout zorgt ook voor de kleur van Douglas hout. De kleur is licht geelrood tot geelbruin. Meestal verkleurd het hout door licht en lucht naar een oranjeachtige geelbruine kleur. Het spinthout, de buitenste laag van de stam van de boom is wit van kleur.

stoere tuin loungeset

Afbeelding: www.houtkwadraat.nl

stoere tuin loungesets

Afbeelding: www.houtkwadraat.nl

stoere loungeset voor in de tuin

Afbeelding: www.houtkwadraat.nl

Douglas hout voor je stoere tuin loungeset

tuin loungesets

Afbeelding: www.houtkwadraat.nl

Douglas hout leent zich uitstekend voor tuin loungesets. Het hout kan in mooi dikke balken gezaagd worden. De tuin loungeset kan geheel in Douglas hout gemaakt worden, maar ook een combinatie met metalen of aluminium poten staat heel mooi. Het ziet er robuust uit en is oersterk. Door de roodachtige kleur heeft deze stoere loungeset toch een warme uitstraling. De nerfstructuur is heel duidelijk te zien, wat het natuurlijk effect nog eens extra versterkt. Ook de tafel kan van Douglas hout gemaakt zijn en geeft geen problemen in gebruik. Het vormt tezamen met de loungebank een prachtige aanwinst als stoere loungeset voor in de tuin.

Tijdelijke zomer aanbieding stoere douglas loungeset!

Ben je gecharmeerd geraakt van de bovenstaande loungesets van de firma Houtkwadraat? Momenteel hebben zij een tijdelijke zomeractie waarbij deze stoere tuin loungesets worden icm met hocker en stoere plofkussens worden verkocht voor €2915,-

stoere tuin loungeset

stoere tuin loungebank

Steigerhout

Een andere houtsoort die ook heel geschikt is voor stoere tuin loungesets is steigerhout. Het voordeel van steigerhout is dat als je een klein beetje handig bent, je zelf een hele stoere tuin loungeset kunt maken. Het woord zegt het al, steigerhout komt van steigers. Het is dus stevig hout, wat veel in de steigerbouw gebruikt voor het bouwen van steigers. De steigerhouten planken worden gebruikt om op te staan en staan dus bloot aan zware omstandigheden. Wanneer de steigerplanken niet meer gebruikt worden, dan kunnen ze dus gerecycled worden en tot een stoere loungeset worden gemaakt.

Wat voor soort hout is steigerhout?

Steigerhout is meestal van vurenhout gemaakt. Vuren komt van naaldbomen en is een zachte houtsoort dat tevens ook flexibel is. Vurenhout is in Nederland één van de meest gebruikte houtsoorten en het is ideaal om te gebruiken als steigerhout omdat er geen kans op splinters is. Daarnaast is vurenhout enorm goed te bewerken, door het te verven, te lakken of te beitsen. Met steigerhout kun je dus ook heel goed tuin loungesets bouwen.

Een stoere loungeset van steigerhout

De eerste echte robuuste en stoere tuin loungesets waren van steigerhout. Je kunt kiezen om gebruikte steigerhoutplanken te nemen, maar ook tuin loungesets van nieuwe steigerhoutplanken is mogelijk. Een tuin loungeset zelf ontwerpen en maken is heel goed te doen, maar er zijn ook genoeg tuin loungesets van steigerhout te koop in allerlei vormen en formaten. Een groot voordeel van een tuin loungeset van steigerhout is dat je het kunt schilderen, lakken of beitsen. Ben je de kleur van je loungeset zat, dan schilder je hem gewoon in een nieuwe kleur

You may also like

Comments are closed here.