De laatste trends op het gebied van kerst woondecoraties


De kersttijd komt er weer aan en dat betekend ook de gezelligste tijd van het jaar. Hoewel je gezelligheid vooral zelf moet creëren, helpen kerst woondecoraties daar wel enorm bij. Een standaard kerstboom in de hoek van de kamer is tegenwoordig niet meer genoeg. De boom zelf mag bijzonder gedecoreerd worden en ook de rest van de woonkamer moet vol staan met kerst woondecoraties om zo je gehele interieur een echte kerstuitstraling te geven. Er zijn dan ook elk jaar weer nieuwe trends op het gebied van kerst woondecoraties. Hierbij enkele van de laatste kersttrends.

Scandinavische kerst

Dat de kerstman uit het hoge noorden komt weten we allemaal wel. Maar een Scandinavisch kerstinterieur ziet er iets anders uit dan het standaard klassieke rood en groen. Bij een Scandinavische kerst denken we aan uitgebreide witte landschappen en hoge fjorden. De natuurlijke ijskleuren moeten dan ook in je interieur terugkomen, zoals sneeuwwit, ijsblauw en pioenroze. Dit kun je laten terugkomen in de kerstballen in de kerstboom, maar ook in kerststukken. Het koude moet afgewisseld worden met wat warms, zoals dierenhuiden op de grond, wollige kleden op de bank en ook zelfgemaakte kerst woondecoraties van organische en natuurlijke materialen passen hier uitstekend bij.

Een snoepje van een kerst

Terug naar de tijd waarin kerstballen alleen bestemd waren voor de rijken en de armen hun kerstboom vol hingen met snoepgoed. Het thema snoep en kerst is dan ook een goede combinatie. Je moet dan ook gelijk denken aan de klassieke Anton Pieck tekeningen, waarbij kindjes in de sneeuw voor een etalage van de snoepwinkel of de banketbakker staan. Als je creatief bent kun je een dergelijke gezellige etalage namaken achter je eigen raam. Zet in de vensterbanken etagères neer met snoep en koek en behang ook de kerstboom met koekjes en zuurstokken.

Kerst in Parijs

Parijs is de stad van de romantiek. En aangezien de kerst ook al een romantische tijd is, kun je zowel Parijs als kerst goed in je interieur toepassen. Kenmerk aan Parijs als grote wereldstad zijn de vele lichtjes. Hang dan ook echt heel veel lichtjes op, waar je maar kunt. Je hoeft zo je reguliere verlichting niet meer te gebruiken, maar je kunt genieten van romantische en gezellige kerstlichtjes. Maar Parijs straalt ook luxe en elegantie uit. Zorg daarom voor veel goud, zilver en koper in je interieur en veel langharige stoffen voor de luxe uitstraling. Vazen met grote witte veren erin, kerstballen met glitters maken de luxe sfeer helemaal af. Uiteraard moet je ook een plekje vinden voor een Eiffeltoren sculptuur die je met poedersneeuw een winters kerst uiterlijk geeft.

You may also like

Comments are closed here.