Interieurtrends die je in 2023 overal ziet


Elk jaar zien we de interieur trends veranderen. Sommige trends blijven lang hangen voor ze worden overgenomen door andere en soms is een hype maar van korte duur. Als je een creatief type bent, herken je die nieuwe design trends, maar velen moeten erop gewezen worden voor ze herkend worden. Wij hebben daarom het internet afgezocht om de top trends te verzamelen die je in 2023 in elke chique woning ziet. Lees verder voor frisse ontwerp ideeën om je eigen woonruimtes te inspireren, van verfkleuren tot muur behandelingen. 

Indigoblauw en honingraat geel

De twee “kleuren van het jaar” zijn al op de helft van het jaar duidelijk: indigo en honingraat. Indigo is een rijk, oceanisch kobalt, terwijl honingraat een warm kurkuma-geel is; van elke kleur wordt gezegd dat ze “de andere uitstraling naar voren brengt”. Verwacht deze briljante tinten steeds vaker te zien in wanddecoraties, besteksets en mode-must-haves in de tweede helft van 2023. Als felblauw en geel een beetje gedurfd zijn naar jouw smaak, probeer dan een vleugje saliegroen of warm koraal om het buitenleven subtieler op te roepen. 

Interieurtrends in 2023

Marmer

Marmer is al lang aanwezig in keukens en badkamers, maar in 2023 draait alles om het uitlichten van de dramatische aderen. Marmer wordt in 2023 gezien als “de artistieke expressie van de natuur”, en we raden aan het te gebruiken voor gootstenen, wastafels en bijzettafels om een ​​gedurfde statement te maken. Voor een zachtere inval in de contrasterende steen, probeer onderzetters of boekensteunen in klassieke neutrale tinten te vinden.

alles over Interieurtrends in 2023

Organische “smeltende” vormen

Geïnspireerd door de stroom van gesmolten lava tonen kunstenaars overal de speelse rondingen van zogenaamde “smeltende” vormen. Kleine accentstukken zoals bolvormige kaarsen, sculpturaal keramiek en sprankelend glaswerk geven een gevoel van gratie en eigenzinnigheid. Als je een kamer wilt centreren op iets dat echt in het oog springt, probeer dan een gewelfde spiegel met vergulde accenten.

Dennenhout en andere natuurlijke materialen 

Interieurontwerpers beweren dat natuurlijke materialen, waaronder hout, steen en planten, enorm veel meer worden gebruikt in 2023. Dat zien we in populaire trends zoals ‘forest core’. Met name dennenhout is op dit moment erg populair in de interieurs van mensen wereldwijd. We raden aan om vintage grenen stukken van hoge kwaliteit te vinden en ze te restaureren. Een frisse afwerking benadrukt het karakter van het graan en blaast nieuw leven in dit basisproduct. 

Interieurtrends die je in 2023 overal ziet

Muren met structuur accenten

In 2022 kregen onze muren een rustieke make-over met gips, Romeinse klei en microcement. In 2023 gaat minder over deze materialen en meer over een enkele getextureerde accentmuur. Experimenteer met structuurverven of verticale houten latten om de hele kamer visueel naar een hoger niveau te tillen. Als één muur nog steeds een te grote verplichting vindt, neem dan een kleiner onderdeel in je huishouden en probeer bijvoorbeeld je afzuigkap te pleisteren. In een onopvallende kleur zal de brede gipsplaat net genoeg aandacht geven zonder afbreuk te doen aan de ruimte. Voor ontwerpers staat 2023 in het teken van het doordacht integreren van natuurlijke elementen in huis. Door bescheiden materialen te laten schitteren in spannende tinten en texturen, wordt het huis nieuw leven ingeblazen zonder het te steriel of imposant te maken. Veel plezier met het bedenken van je eigen ontwerpen, en terwijl je je verbouwing plant, moet je niet de essentiële regels van het interieurontwerp vergeten om je nieuwe en bestaande stukken te harmoniseren!

You may also like

Comments are closed here.