Marokkaanse tegels in je interieur!


Precies de juiste tegels kiezen voor je vloer is hoe dan ook van essentieel belang. De zoektocht naar de beste oplossing is echter niet altijd eenvoudig, zeker aangezien het aanbod tegenwoordig zo uitgebreid is. Als je stijl, gezelligheid én kwaliteit wil hebben in één – dan is het echter de moeite waard om Marokkaanse tegels te overwegen.marokkaanse tegels

Dergelijke tegels hebben heel wat in petto voor elke woning die nét dat beetje extra nodig heeft. Het volgende overzicht geeft alle informatie over Marokkaanse tegels en wat de voordelen ervan zijn, zodat je het beste uit je vloer kan halen!

Wat zijn Marokkaanse tegels?

Marokkaanse tegels kennen we eigenlijk allemaal: het zijn tegels die meteen opvallen door hun contrasterende kleuren en typisch Noord-Afrikaanse afbeeldingen, geometrische vormen en patronen. Het gebruik van bloemachtige tekeningen, kleuren als koraalroze-, blauw en andere zijn typisch bij Marokkaanse tegels.

Dergelijke tegels worden steeds vaker gebruik als basis voor vloeren in de woning. Hoewel ze natuurlijk niet bij één specifiek stijl passen, kunnen ze het interieur wel meteen heel wat interessanter en exotischer maken!

De voordelen van een geglazuurde Marokkaanse tegel

Als je Marokkaanse tegels in je keuken overweegt, dan is het natuurlijk een goed idee om wat informatie te verzamelen over de voordelen die ze bieden. Onderstaand overzicht maakt meteen duidelijk dat je een dergelijke vloer moet kiezen!

1. Marokkaanse tegels zijn geglazuurd

Als je dergelijke tegels koopt bij een specialist, dan zijn die in de meeste gevallen geglazuurd. Wat wil dat zeggen? Bij de productie van de tegels wordt een glazuurlaagje op het bovenste oppervlak gelegd, waardoor de tegels er moderner uitzien. Daarbij glanzen ze ook veel meer, met als gevolg dat de kleuren en afbeeldingen nog beter tot hun recht komen. De glazuurlaag draagt echter ook bij aan de kwaliteit van de tegels. Vuil, stof, vocht en veroudering zullen door deze beschermende laag veel minder invloed hebben op de levensduur en kwaliteit van de vloer – wat natuurlijk altijd positief is!

2. Marokkaanse tegels voor de hele woning

Een ander voordeel van dergelijke tegels is dat ze voor zowat elke ruimte gebruikt kunnen worden. Of je nu geglazuurde tegels in je keuken wil plaatsen om die een exotische indruk te geven, of je badkamervloer een opkikker wil geven door er prachtige Marokkaanse mozaïeken in te plaatsen – Marokkaanse tegels zijn de beste oplossing. Geglazuurde tegels in je keuken zorgen er daarbij ook voor dat de ruimte er als een echte Marokkaanse keuken uitziet, en dat is vooral voor zij die van vreemde culturen houden een interessant gegeven!

3. Vele soorten Marokkaanse tegels

Ten slotte zijn dergelijke tegels erg divers: van kleine, fijne tegeltjes met sierlijke afbeeldingen tot grote varianten die eerder op een royale manier zijn versierd en gekleurd, de opties zij erg divers. De ene geglazuurde Marokkaanse tegel is duidelijk de andere niet, en elk model heeft wat anders te bieden. Sommige tegels lopen in kruisvorm tegen elkaar, hebben een identieke azuurblauwe kleur en zijn de perfecte Marokkaanse tegels in je keuken. Andere verschillen dan weer qua formaat en opschrift, maar passen toch samen om een muur mee te bekleden. Vertrouw op het gamma van een gespecialiseerd aanbieder om de perfecte tegels te vinden voor jouw situatie. De look en feel van je keuken, badkamer of woonkamer zullen er alleen maar beter op worden!

Afbeeldingen:

You may also like

Comments are closed here.