Bijzondere industriële wandlampen


In een industrieel pand horen industriële meubelen, accessoires en verlichting. Dat spreekt voor zich. Maar elke industriële woning heeft een eigen ziel en karakter. Om dit zo goed mogelijk te benadrukken, kies je best zorgvuldig je verlichting uit. Wij hebben voor jou alvast een aantal bijzondere industriële wandlampen uitgezocht die van jouw woning een industrieel pareltje maken!

Een industriële wandlamp is niet zomaar een wandlamp

Als je kiest voor wandlampen in industriële stijl, merk je gauw dat er heel wat verschillende sub-stijlen bestaan. Of noem het een neiging of een trend binnen de industriële wandlampen. De specifieke uitstraling van wandlampen in industriële stijl hangt van vele factoren af: de kleur, de vorm, het ontwerp, het materiaal en de grootte bijvoorbeeld. Laten we eens kijken hoe elk van deze elementen een invloed heeft op jouw interieur.

Welk materiaal kies je?

Bijzondere industriële wandlampen

Gunmetalen industrie wandlamp Industria à €268,-

Industriële wandlampen zijn altijd vervaardigd uit eerlijke materialen: hout, metaal en glas. Kies je een industriële wandlamp die volledig in metaal is gemaakt, zoals bijvoorbeeld de Gunmetalen Industria wandlamp of de Urban Interior Cubes? De nadruk ligt bij deze lampen op het robuuste metaal. Hiermee creëer je een zeer stoere indruk. Kies je voor een industriële wandlamp in messing, zoals de wandlamp Serendi Fisherman of de Masterlight Gunmetalen wandlamp in metaal met patine? Dan krijg je meer warme tinten in je interieur. Kies je voor metaal met een roestbruine look zoals de Industria roestbruine wandlamp of de Eglo Port Seton wandlamp? Deze lijken al eeuwen in je stoere pand te hangen, of ze creëren juist een contrast tegenover je muur in betonlook. Kies je voor koperkleurig? Dan breng je een zekere schittering in je interieur: het licht uit de omgeving wordt weerkaatst in de lamp, waardoor deze industriële wandlamp ook overdag een aparte uitstraling heeft.

Beken kleur

wandlampen in industriële stijl

Urban Interiors Retro à € 69,95

wandlampen in industriële stijl 2

Urban Interiors Urban € 119,95

Bekijk bijvoorbeeld eens de wandlampen Retro: ze bestaan in koper en in wit. De wandlamp Urban bestaat in grijs en zwart, de wandlamp Hood in grijs, wit en zwart. Als je ze naast elkaar bekijkt, zie je onmiddellijk dat elke kleur een andere sfeer uitstraalt. Bepaal daarom eerst welk effect jij met je industriële wandlampen op je interieur wilt hebben, vooraleer je je keuze maakt. Wil je discrete verlichting, wil je meer kleur in je interieur, wil je contrasten creëren of wil je je industriële wandlampen laten aansluiten bij bijvoorbeeld de kleur van je meubelen of je tapijt? Met kleur kun je heel wat leuke en stijlvolle effecten bekomen.

Groot of klein?

industriële wandlampen

Urban Interiors Bulby à € 54,99

De grootte van je industriële wandlampen hangt af van waar de lamp moet komen. Moet je wandlamp heel wat ruimte verlichten of wil je enkel een kunstwerk of een klein hoekje verlichten? Wil je dat je wandlampen in industriële stijl onmiddellijk in het oog springen als je de kamer binnenkomt? Of wil je ze eerder discreet aanbrengen? Wil je slechts één enkele wandlamp plaatsen, of wil je op een speelse manier meerdere hanglampen voorzien? Heb je veel grote spullen: enorme kasten, heel ruime zitbanken en een uitermate grote eettafel? Dan kun je probleemloos kiezen voor bijzondere industriële wandlampen met grote afmetingen. Er is voldoende keuze: van het sobere Retro Bulby industriële wandlampje tot de grotere koepelvormige wandlampen zoals Urbans Interior Urban.

Kies zorgvuldig de vorm

industriële wandlamp

Wandlamp Industrial Vintage à €38,95

Vormen en lijnen spelen ook een grote rol in je interieur. Sommige mensen kiezen voor heel strakke rechte lijnen, anderen zijn dol op ronde zachtere vormen. Denk ook hieraan als je je keuze van industriële wandlampen maakt. Vergelijk bijvoorbeeld de ronde Vintage wandlamp Vintage met de hoekige Cube Antique wandlamp in zink. Het zijn beide kleine wendbare spotjes met dezelfde opbouw. En toch zijn het twee totaal verschillende wandlampen. Hier bepaalt de vorm volledig de look van de lamp. Bepaal welke vorm jij wilt: rechthoekig, vierkant, rond, langwerpig, een hoge of eerder vrij platte lampenkap, de lampenkap ver van of dichtbij de muur, de lichtbron die naar boven of naar beneden schijnt en ga zo maar door. Bekijk welke lijnen er nu overheersen in je interieur. Wil je deze versterken of net afzwakken?

Voor welk ontwerp ga je?

industriële stijl wandlamp

Light 65 Sink
Wandlamp à €64,99

Er bestaan heel wat bijzondere industriële lampen met een uniek ontwerp. Meestal zijn dit industriële wandlampen die niet veel meer te maken hebben met de oorspronkelijke ontwerpen van lampen uit werkhuizen en fabrieken. Bekijk bijvoorbeeld de Antieke Sink wandlamp of het antieke wandlampje Bracker. Of wat vind je van de Draadlamp Mark III 22, de Gothan Fitter of de Brusk Scissors hanglamp met schaarstructuur? Het label By-Boo bijvoorbeeld is een kei in het bedenken van nieuwe ontwerpen. Neem bijvoorbeeld de Light-in-a-box of de LaForge industriële wandlampen. Het zijn ontwerpen die waarschijnlijk nooit in ateliers gehangen hebben, maar die gewoon ontsproten zijn uit het brein van hedendaagse designers. Toch passen ze perfect in je industriële pand, juist omdat ze nog altijd die stoere uitstraling hebben.

Wand-, hang-, tafel- en vloerlampen

Je industriële wandlampen hebben pas voor 100% effect als je ze opstelt in harmonie met alle lichtpunten. Als je bijzondere industriële wandlampen hebt gevonden, kijk dan ook bij gelijkaardige hang-, tafel- en vloerlampen. Hoogst waarschijnlijk vind je deze andere lampen in dezelfde familie als jouw industriële hanglamp. Tracht alles mooi op elkaar af te stemmen. Dit geldt ook voor je meubelen, accessoires, muren, ramen en deuren, vloeren en plafond. Wees attent: door de keuze van jouw wandlampen valt of staat je industriële woninginrichting!

You may also like

Comments are closed here.