huis goedkoop inrichten

5x Tips om je huis goedkoop te herinrichten


Het is lekker weer, de vogeltjes fluiten en alles begint weer te bloeien. Voor de meeste mensen betekenen de lentekriebels een enorme behoefte om aan hun huis te werken. Of je nu begint aan de grote schoonmaak of juist iets wil doen aan je inrichting, in de lente lijken we er ineens weer energie voor te hebben. Ook met een klein budget, kan je prima je huis opknappen! Lees snel verder voor 5 tips om je huis goedkoop te restylen.

Kijk het af bij dure merken

Niet alles wat je koopt, heeft een prijs die gelijk is aan de waarde van het product. Althans, heel vaak betaal je ook voor de naam die aan het product verbonden is. Of kost het product tijdelijk meer omdat het op dat moment trendy is. Als jij daar nou zelf helemaal niks om geeft, zijn er veel mogelijkheden. Kijk op webshops, tijdschriften of interieurblogs naar spullen die jou aanspreken. Analiseer wat jij daar nou precies mooi aan vindt en wat het toevoegt aan jouw interieur. Probeer dit vervolgens op een goedkopere manier te krijgen. 

Hou je bijvoorbeeld van riet en natuurtinten in jouw inrichting? Rieten placemats zijn een stuk goedkoper dan rieten wandversieringen. Een stuk goedkoper, maar hetzelfde resultaat aan de muur! Ook een heleboel vintage en industriële decoratie is een stuk voordeliger te verkrijgen bij de kringloop of bij je opa op zolder. 

Knap oude spullen op tot iets unieks

Recyclen is natuurlijk de way to go. Je kan bijvoorbeeld jouw eigen meubels of decoratie een ander plekje of functie in huis geven. Ook doet een likje verf wonderen om jouw versleten meubelen weer nieuw leven in te blazen. Als je echt iets nieuws moet kopen, kun je het proberen bij de kringloop. Daar liggen een heleboel pareltjes die jij makkelijk een persoonlijk touch kan geven. Of vraag of iemand nog oude boeken heeft liggen die je mag hebben. Een stapel boeken met een plantje erop maakt gelijk een gezellig hoekje! 

Je hoeft niet te stoppen bij je meubelen. Ook de bouwmaterialen in jouw huis kan je een nieuw leven gunnen. Wat zit er bijvoorbeeld onder de verflaag op die antieke deur? Misschien wel heel mooi hout! Of een mooie ondervloer die bedekt wordt door zeil. Het zal je soms verbazen wat andere mensen als lelijk beschouwen en bedekken. Andersom kan je natuurlijk ook heel makkelijk je vloer of muur een likje verf geven voor een compleet nieuwe uitstraling. 

Maak zelf decoratie 

Decoratie hoef niet persé te kopen, je kan het ook zelf maken. Vaak een stuk goedkoper en daarnaast is een nieuwe hobby ook nooit mis, zeker in deze tijden. Ben je uit verveling maar gaan haken? Een wandkleed geeft jouw huis de perfecte bohemian feeling. Gek op verse bloemen in huis? Maak een minimalistisch bouquet met bloemen die je buiten plukt of goedkoop bij de bloemist koopt. Doordat het minimalistisch is, staat het juist heel chic. 

Je kan ook een paar voordelige fotolijstje op de kop tikken en deze vullen met gratis kaartjes, foto’s uit tijdschriften of zelf uitgeprinte plaatjes. En voilà! Jouw muur hangt vol met leuke en hippe versiering! Als je echt crea bea bent, kan je natuurlijk ook zelf iets schilderen of tekenen. De materialen hiervoor zijn vrij goedkoop te krijgen. Weet je niet waar je moet beginnen? Dan kan Bob Ross je altijd nog verder helpen! En hoe leuk is het om complimenten te krijgen van gasten over je zelfgemaakte decoratie? 

Doe aan ruilhandel

Het probleem is dat je na een tijd vaak uitgekeken raakt op je spullen. Dat voetenbankje wat je ooit móest hebben en kocht met je laatste bij elkaar geraapte centen, vind je nu maar gewoontjes. Je hebt het al op drie verschillende plekken neergezet, maar nergens vind je het écht leuk meer. Twijfel dan niet langer en vraag of iemand ‘m in je omgeving wil hebben. Voor wat hoort wat, natuurlijk! Dus ruil jouw spullen met bijvoorbeeld dat leuke koffietafeltje van je vriendin. Hebben je vrienden niet dezelfde smaak als jij? Verkoop je meubelen dan online via speciale verkoopsites voor tweedehands meubelen. Dan kan je van de winst weer iets aanschaffen waar je hartje, al is het maar eventjes, sneller van gaat kloppen!

Heb er plezier in

Het allerbelangrijkste is dat plezier hebt en durft te experimenteren. Probeer eens iets geks uit. Iets wat je normaal misschien niet zou proberen. Je kan het altijd nog terug veranderen, maar laat het in ieder geval een paar dagen zo. Dan kan je er aan wennen voordat je een oordeel velt. Als je durft te experimenteren, kom je op de leukste ideeën. Kortom, als je er plezier in hebt, zie je dit ook terug in je huis!

You may also like

Comments are closed here.