woontrends najaar 2019

Dit zijn de woontrends voor het najaar van 2019!


We zitten inmiddels weer over de helft van 2019. Tijd dus om even vooruit te blikken naar de nieuwste woontrends. In het najaar gaan we van de warmgele tinten naar een amberachtige honingtint: spicy honey. Ook in de natuurlijke materialen zien we allerlei nieuwe interessante materialen en producten. Verder zijn de muren ook allesbehalve saai: we geven het liefst elke muur een eigen persoonlijk accent. We geven je een overzicht van de 7 grote trends van dit moment (die je daarna vast ook graag in je eigen huis wilt). 

Goud met glas

Goud was al langer een trend, maar we zien naar het einde van 2019 toe andere variaties. Zo wordt goud steeds vaker gecombineerd met glas en is de gouden tint nog veel meer shiny dan voorheen. Zo ontstaat een zeer verfijnde en gestileerde look die zowel in een modern als een klassiek interieur een prachtig accent toevoegt.

Spicy honey & aardetinten als trendkleuren

De nieuwe trendkleur is spicy honey: een prachtige warme diepe honingtint met amber die veel warmte toevoegt aan je interieur. Combineer hem met gouden accessoires, een velvet bank en wat zachte plaids in bruine aardetinten. Het is een vrolijke en energieke kleur die in vrijwel elk interieur past.

Nieuwe natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen waren natuurlijk al langer in. En hout of rotan combineren natuurlijk ook prachtig met trendkleur spicy honey, aardetinten, gouden accessoires en veel groene planten. Naast houtstrip- en steenstripwanden zien we ook serviezen van hout, hennepgordijnen, kurkwanden, fijn geweven rieten lampen en boomschors in huis verschijnen als nieuwe materialen. De houtstrips of steenstrips zijn daarbij prachtig ook voor in keukens of badkamers. Deze pure en natuurlijke materialen zorgen voor een oase van rust in je huis.

Fotomuur

Tegenwoordig kun je een foto laten uitvergroten tot gigafoto voor op de muur. Dat is weer eens wat anders dan muurbekleding. En naast een eigen foto kun je ook kiezen uit een zeer breed scala met prachtige natuur-, bloem-, skyline of andere foto’s voor op je muur (of als achterwand voor je keuken). Is dat je wat too much? Denk dan eens aan leuke muurversiering zoals gedroogde blaadjes, veertjes of bloemetjes die je hier en daar los plaatst op je muren.

Fluweel 

Fluweel maakt een grote comeback als materiaal. We zien het veel op sofa’s in kleuren als oudroze, okergeel, flessengroen of warmrood. Daarmee voorzie je je woonkamer zeker van een opvallend accent! Ook heel fraai voor je gordijnen, een poef of beddensprei natuurlijk.

Ronde vormen 

Ronde vormen zijn vrouwelijke vormen en worden door interieurontwerpers gebruikt om een balans te creëren in een design. Alleen maar rechte lijnen en vierkante vlakken zorgen voor een zeer zakelijke en vaak te kille sfeer. De ronde en organische vormen combineren prachtig met natuurlijke materialen en groene planten. Ze zorgen voor een organische, warme en prettige sfeer in je huis.

Ton sur ton

Alles in dezelfde kleurenschakering: dit is een principe dat veel interieurdesigners ook toepassen. Het zorgt optisch voor een prachtig harmonisch geheel en heel veel sfeer. We doen het vaak al met onze stompkaarsen op een plateau. Deze kiezen we vaak in verschillende tinten van dezelfde kleur. Maar dit kun je ook doen met je kussens, plaids, muren en accessoires. En het resultaat is echt fantastisch!

You may also like

Comments are closed here.