5 voordelen van een lichte vloer in huis


een lichte vloer in huis

Een vloer is letterlijk de basis van je woning. Het zorgt ervoor dat jouw huis een thuis wordt. Daarnaast draagt het voor een groot deel bij aan de stijl van de inrichting. Ben je op zoek naar een vloer en twijfel je tussen een lichte en een donkere vloer? Weet dat steeds meer mensen kiezen voor een witte of lichte vloer in huis. Een lichte vloer brengt namelijk heel wat voordelen met zich mee. Wij zetten de belangrijkste voordelen op een rijtje voor je!

1. Lichte vloer in huis: de ruimte lijkt groter

Wat zijn de voordelen van een lichte vloer? Eén van de belangrijkste voordelen is dat het een ruimte groter doet lijken. Dit is bijvoorbeeld ideaal als je van ruimtelijkheid houdt of als je in een klein appartement woont. Wanneer je voor de hele verdieping dezelfde vloer kiest, dan oogt je woning meteen een stuk groter. Je kunt voor een lichte eiken vloer of een lichte pvc vloer kiezen. Dat past in ieder interieur! Als je liever een trendy vloer wilt, dan kan je natuurlijk ook gaan voor een lichte visgraat vloer. Met een lichte vloer in huis kan je nog allerlei kanten op. Voor welk type vloer je ook kiest, een fris en ruimtelijk resultaat heb je sowieso!

2. Een lichte vloer zorgt voor extra licht in huis

Heb je weinig daglicht in huis? Dan is het wellicht een goed idee om voor een lichte vloer te kiezen. Een witte of lichte vloer reflecteert het licht waardoor de ruimtes extra worden verlicht. Als je de lichte vloer met lichte meubels en muren combineert, dan creëer je direct veel meer licht in huis. Dit is ideaal voor als je weinig ramen hebt en toch voldoende licht wilt creëren. Van een donkere ruimte wordt niemand echt blij, toch?

3. Een lichte vloer is uniek

Een lichte of donkere vloer? In de meeste woningen zie je een donkere vloer, bijvoorbeeld een donkere houtkleur. Dat is natuurlijk mooi maar als je voor een unieke uitstraling wilt gaan, scoort een lichte vloer toch nét dat tikkeltje beter. Hoe lichter de vloer, hoe unieker! Met een witte vloer heb je meteen een eyecatcher in huis. Als je ook nog eens witte meubels op een lichte vloer plaatst, dan heb je binnen no time een strak en modern interieur. Ook als je geen modern interieur hebt is een lichte vloer een goed idee. Lichte vloeren zijn makkelijk te combineren met verschillende interieurstijlen. 

4. Mooi contrast met een donkere muur

Een lichte vloer mag dan wel ontzettend mooi zijn, maar een donkere muur is dat ongetwijfeld ook. En laat die twee net een prachtige combinatie vormen! Met een lichte vloer en een donkere muur creëer je een mooi en speels contrast. Wanneer je een donkere muur een stapje te ver vindt, kan je ook denken aan een lichte vloer en donkere meubels. Dat is immers ook een topcombinatie! Omgekeerd kan natuurlijk ook: een donkere vloer met een lichte muur of witte meubels. Dat is ook een plaatje! 

5. Creëert een zomerse sfeer

Een laatste voordeel van een lichte vloer in huis, is dat je een zomerse sfeer creëert. Dat zorgt meteen voor meer vrolijkheid in huis. Perfect dus als je houdt van die lichte sferen, die je bijvoorbeeld ook terugziet in een bohemian woonkamer. Samen met de meubels en accessoires speelt de vloer hier een belangrijke rol in. We zeiden het al eerder: van een donkere ruimte wordt niemand blij, dus laat die lichte vloer in huis maar komen!

You may also like

Comments are closed here.