bohemian-woonstijl

Bohemian woonkamer inrichten? Wij helpen je een stukje op weg!


De bohemian woonstijl kan samengevat worden als een samenraapsel van herinneringen van over heel de wereld. Daar komt deze stijl van wooninrichting oorspronkelijk ook vandaan. Bohemians, ofwel reizend volk, brachten van overal wel iets mee. Alles bij elkaar is een bohemian interieur een kleurrijk en vrolijk geheel. Wil je toch een bohemian woonkamer inrichten zonder dat je eerst de wereld afreist? Het kan! Je vindt genoeg leuke spulletjes, en desnoods maak je ze zelf om een bohemian woonstijl in je leefruimte te brengen. Wij laten jou alvast mee genieten van een paar leuke ideeën en tips.

1. Een grote fluwelen bank

Giselle 3 zitsbank à €799,-

Fluweel is aangenaam om in weg te zinken. het doet wat ouderwets aan maar velours (ook velvet genoemd) is weer helemaal terug van weggeweest. Een bohemian woonkamer inrichten is dé gelegenheid om fluweel aan te schaffen. Het comfort straalt ervan af. Kies voor een grote fluwelen bank bijvoorbeeld in donkergroen. Of wat dacht je van een goudgeel exemplaar?

Kooper 2 zitsbank à €649,-

Het mag best wat kitcherig overkomen. Dat hoort nu eenmaal bij bohemian. Je kunt je bank bijvoorbeeld combineren met een (al even kitcherige) fauteuil met ouderwetse vormen.

Bouji fauteuil à €179,-

Leg er nog een paar corduroy kussens bij en je hebt meteen een mooi geheel.

2. Drukke (etnische) prints

De bohemian woontrend zit boordevol vrolijke kleuren en drukke prints. Ook etnische prints kunnen perfect. Denk daarbij aan een wollen Berber vloerkleed en kelim kussens.

Als je meer voor natuurprints bent, kies dan bijvoorbeeld een wandpaneel met vogels en een vloerkleedje met natuurmotieven. Je bohemian woonkamer inrichten is spelen met deze motieven. Ze hoeven zelfs niet echt bij elkaar te passen. Zo lang het geheel maar klopt, zit je OK.

3. Vrolijke kleuren

De kleuren in een bohemian woonstijl zijn vooral opvallend en vrolijk. Denk gerust aan goudgele, wijnrode of pijngroene tinten. Denk aan cayennepeper en currygeel, okergeel, azuurblauw en muntgroen. Deze bonte kleuren brengen je naar verre oorden en laten je fantasie de vrije loop. Vul aan met goud, zilver, messing, brons en daarnaast ook met wit en zwart. Het mag gerust één grote vrolijke boel zijn.

4. Glimmende en fluffy objecten

Als je de bohemian woontrend wilt volgen, denk dan aan glimmende spullen. Een ouderwets aandoend glas en messing bijzettafeltje is uiteraard hét geschikte glimmende element voor je bohemian woonstijl. Of wat denk je van een opvallende RVS kandelaar in roze (rvs of goud)?

Maar vergeet bij je bohemian woonkamer inrichten vooral ook geen fluffy, wollige objecten. Zelfs lampen kappen mogen er best wel pluizig uitzien.

Umage Eos XL Hanglamp à €399

5. Oud en nieuw

Misschien heb je wel een paar meubels of objecten die je nooit wilt wegdoen. Geef ze een plek in je bohemian woonstijl. Denk aan dat leuke kastje van je grootmoeder. Geef het een laagje verf, schilder er eventueel wat bloemen op en het wordt een pareltje. Of heb je op zolder nog wat oude stof liggen? Maak er een kussentje mee of gebruik de lap stof als muurdecoratie. Een bohemian woonkamer inrichten is vooral je eigen fantasie gebruiken. Heb je een fauteuil die makkelijk zit maar er niet meer zo fris meer uitziet? Leg er een leuke plaid over. Oud en nieuw gaan perfect samen in een bohemian interieur.

6. Een vleugje mystiek

Het Bohemian volk zal altijd wel wat onbekend en mysterieus blijven. Daarom mag je ook best een vleugje mysterie in je bohemian interieur brengen. Denk bijvoorbeeld aan een kristallen bol, een zwarte kat, een uil, een zandloper of een dierenschedel. Spirituele symbolen, mandala’s en occulte tekens doen het ook altijd goed. Ook al heb je niet direct iets met deze duistere wereld, je kunt het ook gewoon maar mooi vinden, toch? Ze zijn alvast gegarandeerd een onderwerp van gesprek als je bezoek krijgt.

7. Zelf maken

Bohemian mensen hebben veel vrije tijd tijdens het reizen. Mannen houden zich bezig met bijvoorbeeld houtsnijwerk of het maken van houten gebruiksvoorwerpen. Vrouwen breien of haken tijdens de lange tochten. Het resultaat zijn prachtige zelfgemaakte voorwerpen. Als jij kiest voor een bohemian woontrend, laat je talenten dan volledig tot uiting komen. Denk aan zelfgebreide of gehaakte kussens en plaids. Of weef zelf een tapijtje met gerecupereerde stroken stof. Maak van papier een lampenkap of waag je aan pottenbakken en maak een paar siervazen of schotels met etnische prints. Knutsel een houten wandpaneel in elkaar of maak een macramé lampenkap. Je bohemian woonkamer inrichten wordt zoveel leuker als je er zelf je steentje toe bijdraagt.

You may also like

Comments are closed here.