lange muur stylen

5 tips voor het stylen van een lange muur in huis


Een lange muur in huis is ontzettend mooi en het biedt veel ruimte om lekker los te gaan met de styling. Echter kan het stylen van een lange muur best moeilijk zijn. Je wilt namelijk niet dat hij te leeg of net te vol staat. Daarnaast moet je natuurlijk rekening houden met de rest van je interieur. Als er bijvoorbeeld al verschillende meubels tegen de muur staan, zal je minder moeten stylen dan wanneer de muur leeg is. Daarom hebben wij vijf tips verzameld voor het stylen van een lange muur in huis!

1. Stylen van een lange muur: maak een art wall

Een goede manier om de aandacht naar de muur te trekken is door het maken van een art wall. Dat doe je door je favoriete foto’s, quotes en posters op te hangen. Door te variëren in verschillende groottes creëer je een leuk en speels effect. Wanneer je de lengte van de muur wilt benadrukken, maak je de art wall voornamelijk in de lengte. Als je de hoogte van de muur wilt benadrukken, benut je best de hele hoogte van de muur.

2. Een lange muur stylen: zet een mooie kast neer

Een kast tegen de muur staat niet alleen mooi, maar is ook erg handig. Je kunt er meteen wat spullen in kwijt én je breekt de lengte van de muur. Als je de opbergruimte niet nodig hebt, kan je de kast vullen met leuke accessoires. Denk aan fotolijstjes, vaasjes en plantjes. Wil je liever geen kast tegen de muur plaatsen? Dan kan je ook kiezen voor een mooi wandrek of boekenkast. Ook deze kan je helemaal stylen naar je persoonlijke smaak en staan ontzettend leuk voor een lange muur. Hieronder vind je alvast een paar prachtige exemplaren. En dat voor iedere woonstijl!

Khalida boekenkast, mangohout en zwart
Lucien boekenkast, donker mangohout
Lucien dressoir, donker mangohout
Anderson consoletafel, mangohout and messing
MADE Essentials Mino dressoir, donkergrijs en eiken
Liana kast, essenhout en rotan
Elona dressoir, geel en houtskoolgrijs
Rankin dressoir, zwart metaal
Louis dressoir, walnoothout en grijstinten
Stow dressoir, koper

3. Speel met verschillende kleuren

Een lange muur in huis is ideaal om met verschillende kleuren te spelen. Je kunt bijvoorbeeld de onderste kant van de muur schilderen in een opvallende kleur. De bovenkant hou je dan neutraal, of juist andersom. Je kunt ook spelen met verschillende vormen op de muur. Geometrische vormen of vlakken zijn ontzettend hip! Je kunt ook de hele muur in een opvallende kleur schilderen. Het vraagt een beetje lef, maar het ziet er wel prachtig uit. Wat ook trending is: een ombre muur verven. Geef toe, hoe mooi ziet onderstaand voorbeeld er wel niet uit?

4. Creëer delen met behang

Je kunt ook een lange muur stylen met behang. Hiermee kan je namelijk alle kanten op! Zo kan je er heel makkelijk verschillende gedeeltes mee maken in huis. Hierbij heb je wel de hulp nodig van bijvoorbeeld een kast om een afscheiding te maken. In de woonkamer kan je bijvoorbeeld een goud behang bevestigen, terwijl je in de eetkamer een rustig behang kiest. Wat ook ontzettend leuk is: over de hele muur een behang met een grote print plakken, zoals op onderstaand voorbeeld.

5. Groen, groener, groenst!

Een laatste manier om een lange muur te stylen is met kamerplanten. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar planten zijn onmisbaar in je interieur! Ze fleuren de ruimte helemaal op en ze zorgen voor een gezonde lucht in huis. Planten staan ook perfect bij een lange muur en maken de muur zo een stuk gezelliger. Je kunt een paar planten in mooie potten op de grond zetten. Hierbij kan je gebruikmaken van hoge plantentafels om in hoogte te variëren. Een ander leuk idee is om een paar planten in een groepje bij elkaar te hangen, bijvoorbeeld naast de bank. Op die manier breek je de lange muur én haal je de natuur in huis. Welke plant vind jij het leukste?

You may also like

Comments are closed here.