verschillende soorten behang

Nieuw behang uitkiezen? Wat voor mogelijkheden zijn er?


Wil je een keer de woonkamer, de slaapkamer of een andere ruimte in huis een compleet nieuwe look geven? Dan kun je dat voordelig en snel doen door nieuw en stijlvol behang, een mooie behangsoort is bijvoorbeeld Casadeco behang, op de muren aan te brengen. Als je behang gaat zoeken, kom je erachter dat er op dit gebied veel keuzes en mogelijkheden zijn. Wat zijn er zoal voor soorten behang? Hieronder vind je de belangrijkste soorten behang.

Behang van papier

Een van de meest gebruikte behangsoorten is papierbehang. Qua dikte zijn er verschillende varianten papierbehang. Veel keuze is er op het gebied van een merk als Casadeco behang, een van de belangrijkste behangleveranciers. Let bij het kiezen van papierbehang op de afwasbaarheid van het behang. Zeker als je kinderen hebt is het prettig als je krassen en vlekken van het behang kunt verwijderen om het behang mooi te houden. Het mooie van papierbehang is de enorme keuze die je hebt, bijvoorbeeld in de collectie van Casadeco behang.

Simplexbehang en duplexbehang

Twee bekende behangsoorten zijn simplexbehang en duplexbehang. Simplexbehang bestaat uit één papierlaag en is daarmee een voordelige behangsoort. Een andere voordeel is de grote keuze qua behangstijlen die van simplexbehang beschikbaar zijn. Nadelig aan simplexbehang is wel dat dit behang kwetsbaarder is dan duplxebehang, dat uit twee papierlagen bestaat. Duplexbehang is dan ook sterker en verbloemt oneffenheden op muren beter dan simplexbehang. Wel is een nadeel dat duplexbehang duurder is dan simplexbehang.

Vliesbehang

Een populaire variant behang is vliesbehang. Vliesbehang heeft een aantal interessante voordelen. Kenmerkend voor vliesbehang is dat dit soort behang bij het belijmen niet krimpt. Fijn is veder dat vliesbehang sterk is, niet snel scheurt en dat vlekken op dit behang gemakkelijk weg te poetsen zijn. Ook heeft vliesbehang brandwerende eigenschappen, die dit behang tot een veilige keuze maken.

Rauhfaserbehang

Als laatste hoofdsoort behang moet de soort Rauhfaserbehang genoemd worden. Deze behangsoort is opgebouwd uit twee dunne papierlagen met daartussenin een laag vezels van hout. Het aanbrengen van dit type behang is relatief eenvoudig. Een fijn kenmerk van Rauhfaserbehang is het feit dat dit behang eenvoudig overschilderbaar is. Verder is Rauhfaserbehang een naar verhouding voordelige behangvariant, die sterk genoeg is om er jarenlang tegenaan te kunnen.

You may also like

Comments are closed here.