goud-behang-arte-flamingo-behang-1

Goud behang: de adel onder de kleuren


De kleur goud is niet alleen prachtig om te gebruiken als accentkleur in verschillende interieurstijlen, ook op de wand is deze royale kleur schitterend om te zien. Goud behang is daarom de perfecte keuze voor ieder die zijn of haar interieur wil voorzien van een warme kleur en houdt van een impactvolle muur.

Goud behang als statussymbool

De warme, glanzende uitstraling van goud doet ons automatisch denken aan luxe en rijkdommen, gelinkt aan het warmkleurige edelmetaal dat dat door zijn schaarste een waardevol symbool in onze samenleving is geworden. Het is een kleur die niet vanuit het niets wordt geassocieerd met status en het koninklijke. Een van de behangen die dit koninklijke in volle glorie uitstraalt is het Boscobel Oak behang van Cole & Son bijvoorbeeld, dat bestaat uit een combinatie van de monarchale symbolen van Engeland. Het behang beschikt over een zeer impactvol dessin dat in het in het interieur de aandacht naar zich toetrekt en de toeschouwer de mond doet laten openvallen.

goud-behang-cole-son-boscobel-oak-behang-2

De diepte in met goudkleurig behang

Hoewel goud behang van zichzelf al voor een luxueuze beleving zorgt, kan het door een innovatieve manier van textuurgebruik een letterlijke extra laag diepte aan uw wand toevoegen. De Belgische behangfabrikant Arte weet dat als geen ander en pioniert op het gebied van innovatieve technieken en structuren, soms zo realistisch nagebootst dat de structuren op het behang niet van echt te onderscheiden zijn. Een exotisch uitziende wand van geweven stroken leder? Het Weave behang laat het uw ogen geloven. Dat het detail in de Arte behangen soms menig paar ogen voor de gek kan houden bewijst het Mosaïc behang, dat ondanks zijn tastbare driedimensionale uiterlijk niet uit echte steentjes bestaat. Deze rustige print van zachte, afgeronde vierkantjes en de geweven print van het Weave behang zijn allebei zeer geschikt voor een ultieme beleving van luxe.

goud-behang-arte-mosaic-behang-3

Behang met gouden details

Van groots naar klein en subtiel: goud hoeft niet altijd de aandacht naar zich toe te trekken, de pracht van de kleur zit ‘m ook in de details. Kleine glinsteringen die eerder verborgen waren, brengen de ruimte subtiel tot leven. Het grafische Hicks’ Hexagon behang van Cole & Son is zo’n behang dat met zijn glanzende hexagonen subtiel uw aandacht trekt wanneer u de wand passeert. Goud en grafisch zijn een fantastische combinatie in een behang en soms samen ook beestachtig leuk: zo beschikt het Cole & Son Senzo Spot behang ook over subtiele grafische gouden oppervlaktes die lijken te dansen in het licht. 

goud-behang-cole-son-senzo-spot-behang-4

Goud is soms dus te mooi om enkel als accentkleur te gebruiken, dat blijkt wel uit alle prachtige dessins die er tegenwoordig gemaakt worden. Het mooiste behang met gouden details en ander luxe behang zijn terug te vinden op Coloredwalls, onderdeel van MisterDesign.

You may also like

Comments are closed here.