stijvolle vloer

3 tips voor een ideale, praktische vloer


Of je nu een nieuwbouw woning hebt of je bestaande woning wilt verbouwen, een nieuwe vloer kan wonderen doen voor de uitstraling van je woning. Bovendien kan het je complete interieur een make-over geven. Maar er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij de keuze van jouw vloer. 

Vloerverwarming

Vloerverwarming is helemaal van deze tijd. Vrijwel alle nieuwbouw woningen hebben het en bij een verbouwing wordt er ook vaak gekozen voor vloerverwarming. Maar niet alle vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming. Denk bijvoorbeeld aan vloerbedekking of een houten vloer. Deze materialen geleiden de warmte niet goed, wat het comfort van een vloerverwarming belemmert. Het kan zelfs zo zijn dat je het niet warm genoeg krijgt in huis, omdat de warmte niet onder de vloer vandaan komt. Houd er dus altijd goed rekening mee, dat jouw vloer goed te combineren is met vloerverwarming. 

Onderhoud

De ene vloer is wat gebruiksvriendelijker dan de andere. Een houten vloer kan slecht tegen waterschade en als je huisdieren hebt, kan deze vloer snel krassen vertonen. Neem je een mooie natuurstenen vloer? Dan is deze vaak kwetsbaar voor oppervlakkige krassen. vloerbedekking is ook een optie, maar met vloerbedekking is jouw vloer weer gevoelig voor vlekken en slijtageplekken. Ook als je last hebt van allergieën of gevoelig bent voor stof is een vloerbedekking geen goed idee.  

Locatie

Per ruimte is het maar net de vraag of de vloer van jouw keuze een goede optie is. In de badkamer zal je niet zo snel een houten vloer leggen, dus is een tegelvloer de meest voordehand liggende keuze. Ook voor de keuken klinkt dit als een goede optie. Echter is een tegelvloer niet altijd handig in natte ruimtes. Op een tegelvloer, en met name in de voegen, bouwt vuil en schimmel zich op. En bovendien kan een tegelvloer glad worden door bijvoorbeeld zeepresten. 

Zo zie je maar hoe lastig het is om een goede vloer uit te kiezen die niet alleen mooi, maar ook nog eens praktisch is. Vind je het lastig om een vloer uit te kiezen? Overweeg dan eens om een gietvloer te nemen.

Gietvloer: ideaal in elke situatie

Een gietvloer in huis is steeds populairder en dat is niet gek. Niet alleen is een gietvloer heel stijlvol, vanwege de naadloze vloer, je kunt deze vloer ook in uiteenlopende kleuren of kleurencombinaties krijgen. Met een polyurethaan gietvloer in huis, heb je een vloer die goed bestand is tegen krassen en stoten en bovendien kan je zo’n gietvloer heel gemakkelijk schoonmaken. Daarnaast is een gietvloer ook ideaal in combinatie met vloerverwarming, waardoor je een optimaal rendement hebt. Daarnaast zitten er nog een aantal andere voordelen aan een gietvloer. Zo kan een gietvloer het contactgeluid dempen en heeft een polyurethaan gietvloer schimmelwerende eigenschappen, ideaal voor in de badkamer. 

Vind jij zo’n strakke, naadloze vloer ook zo mooi? Dan is een waterdichte wandafwerking wellicht ook iets voor jou! De wandafwerking kan je in precies dezelfde kleur als jouw vloer krijgen op de wand in de keuken of in de badkamer. Zo kan jij ook op de muur zo’n strakke, naadloze en stijlvolle uitstraling krijgen.

You may also like

Comments are closed here.