vloer voor kinderkamer

Welke vloer kies jij voor de kinderkamer?


De vloer in de kinderkamer moet heel wat doorstaan: harde wieltjes van een speelgoedauto, omvallende blokken, de hakken van prinsessen schoenen, ongelukjes met drinken… Het is daarom belangrijk om goed na te denken over de vloerkeuze. Welke vloersoort is gemakkelijk schoon te maken, kras- en slijtvast, aangenaam om op te spelen en kan daarnaast wel tegen een stootje? Wij zetten de beste opties voor je op een rij! 

Vinyl

Een vinyl vloer is ideaal voor de kinderkamer. De vloer is namelijk gemaakt van een soepel materiaal en voelt hierdoor zacht aan. Dit is heerlijk om op te spelen! Ook zal het minder pijn doen wanneer je kindje valt op een flexibele vinyl vloer in plaats van op een harde houten- of tegelvloer. De zachte vloersoort wint het bovendien van alle andere vloeren als het om geluiddemping gaat. Hiermee doe je jezelf en jouw buren dus een groot plezier. Vinyl is erg voordelig en verkrijgbaar in grote afmetingen. Hierdoor kun je met een klein budget toch een grote kinderkamer voorzien van een nieuwe vloer. Tot slot zijn vinyl vloeren erg onderhoudsvriendelijk, vochtafstotend en uiterst geschikt om te combineren met vloerverwarming.

PVC vloer

Een PVC vloer is net als een vinyl vloer gemaakt van flexibel kunststof materiaal. Toch zitten er wel degelijk verschillen tussen de twee vloersoorten. PVC is bijvoorbeeld iets minder soepel. Hierdoor voelt het minder zacht aan de voeten (maar nog steeds erg aangenaam!) en zal het net wat minder geluid absorberen. PVC vloeren zijn daarentegen wel een stuk duurzamer dan vinyl. Het materiaal is super sterk, slijtvast en gaat nog langer mee. Ook is PVC waterbestendig, gemakkelijk schoon te maken en goed te combineren met vloerverwarming. De vloersoort heeft van zichzelf een antislip laag, waardoor kinderen gerust op sokken kunnen rondrennen en minder snel uitglijden. 

Tapijt 

Als je op zoek bent naar een zachte en warme vloer voor in de kinderkamer, kun je het beste tapijt kopen. Zowel hoogpolig als laagpolig tapijt zorgt voor een knusse uitstraling. Met deze vloer is een vloerkleed of speelkleed overbodig. Het is een fijne en veilig ondergrond voor kleine kinderen om op te spelen. Een nadeel is dat tapijt wat minder gemakkelijk schoon te maken is. Alhoewel er ook veel soorten verkrijgbaar zijn die vuil- en vochtafstotend zijn. Dit komt door de verwerking van meerdere materiaalsoorten. Er wordt dan niet alleen gebruik gemaakt van wol (wat erg gevoelig is voor vuil en slijtage), maar ook van polyester en polyamide. Let hier dus zeker op wanneer je tapijt gaat kopen. Andere voordelen van tapijt zijn de isolerende en geluiddempende werking en het leggemak. Een tapijtvloer is verkrijgbaar op rol of in de vorm van tapijttegels.

Laminaat 

Ook laminaat is een geschikte keuze voor in de kinderkamer. Door het handige kliksysteem is het erg gemakkelijk te plaatsen. Laminaatvloeren zijn daarnaast erg voordelig, krasvast en door de kunststof toplaag gemakkelijk in onderhoud. Wanneer er een toch een plank is beschadigd, kun je de laminaatplank vervangen zonder de gehele vloer te vernieuwen. Laminaat is echter niet de stilste vloer en daarnaast minder goed bestand tegen vocht dan vinyl en PVC.

Welke vloer voor de kinderkamer spreekt jou het meeste aan?

You may also like

Comments are closed here.