kinderbed

Welk bed kies ik voor de kamer van mijn kind?


Misschien wel het belangrijkste meubelstuk in elke slaapkamer is het bed. Elk kind wordt blij van een mooi en fijn bed! Maar wat voor soorten bedden bestaan er? In dit artikel wordt uitgelegd welke bedden er te koop zijn en welke afwegingen je kunt maken in je keuze naar een bed voor op de kamer van jouw kind!

Verschillende bed groottes voor een kinderkamer

Het peuterbed. Rond 2,5 a 3 jaar is je kleine toe aan een groter bed dan het ledikant waar het tot nu toe in geslapen heeft. Een peuterbed is met zijn afmetingen van 70 x 140cm iets kleiner dan een normaal kinderbed. Het bed heeft een lage instap en komt normaal gesproken met een bedhekje.

Het meegroeibed. Wil je een bed kopen dat steeds groter te maken is naarmate je kind groeit, dan is het meegroeibed waarschijnlijk wel iets waar jij blij van wordt. Een meegroeibed kan worden afgesteld in de lengtes 147cm, 167cm en 207cm. De breedte blijft 90 cm. Je kunt natuurlijk steeds een nieuwe matras kopen maar er zijn ook speciale matrassen voor dit bed te koop die je kunt aanpassen naar de goede bedmaat. 

Het eenpersoonsbed.Het formaat van een kinderbed is eigenlijk dat van een eenpersoonsbed. Kinderbedden komen normaal gesproken in twee maten: 90 x 190cm en 90 x 200 cm. Hieronder een aantal voorbeelden van wat er zoal te koop is: 

Soorten kinderbedden

Het kajuitbed. Dit type bed dankt zijn naam aan de mogelijkheid om spullen in op te berge door de aanwezigheid van laden of kastjes. Kajuitbedden zijn doorgaans laag of halfhoog. Kajuitbedden hebben vaak een wat praktischer karakter en komen daardoor niet vaak in fantasie-uitvoeringen zoals prinsessen of raceauto’s.
De bedbank. Een bedbank kan overdag als zitbank gebruikt worden, ’s nachts is het een lekker bed om in te slapen: met een bedbank heb je een multifunctioneel meubelstuk in je kamer!

De halfhoogslaper. Het fijne van een halfhoogslaper is dat deze meer functionaliteit biedt dan een eenpersoonsbed doordat er zich ruimte onder het bed bevindt. Tegelijk is een halfhoogslaper niet zo hoog is als een hoogslaper. Het trapje naar het bed toe is dus ook niet zo hoog waardoor je kind gemakkelijker in bed klimt dan bij een hoogslaper. Halfhoogslapers komen in ontzettend veel soorten en maten, bijvoorbeeld met een glijbaan aan het bed bevestigd, met een tent onder het bed of met een bureau aan of onder het bed bevestigd. Ook zijn er halfhoogslapers met kastjes en extra opbergruimte onder het bed weggewerkt. Doordat er boven het bed nog genoeg ruimte over is, heb je bij een halfhoogslaper ook ruimschoots keuze in tunnels of tenten bovenop het bed.

Het stapelbed en de hoogslaper. Een stapelbed bevat twee bedden boven elkaar. Heel handig aan een stapelbed is dat je op dezelfde vierkante meter twee bedden kunt plaatsen, dit werkt erg ruimtebesparend. Ook vinden kinderen het vaak fijn om dichtbij elkaar te slapen. Een hoogslaper is een stapelbed met alleen bovenaan een bed. Voordeel van een hoogslaper is dat er veel lege ruimte onder het bed te vinden is, waar veel leuks mee gedaan kan worden. Ook deze bedden zijn er in veel soorten met leuke huisjes en veel extra’s onder het bedgedeelte.

Bedden met een huisje. In deze categorie bevinden zich drie soorten bedden: tipi bedden, boomhutbedden en bedhuisjes. 

Tipi bedden zijn eenpersoonsbedden met een tent of een tent-frame erbovenop. Aan het frame zijn lampjes en andere decoratie te hangen, wat er erg gezellig uit kan zien.

Boomhutbedden zijn meestal halfhoogslapers en hebben een huisje van hout over het bed heen.
Bedhuisjes zijn bedden met een huisje erop dat echt op een huis lijkt, of bevatten het (houten) frame van een huis. Zo als je ziet zijn er genoeg opties. Lijkt één van deze opties jou wel wat om te kopen voor je kind? Neem dan een kijkje op de website van Emob. Dit is een meubelpartij met een groot aanbod in kinderbedden.

You may also like

Comments are closed here.