sfeervolle verlichting

Waar moet je aan denken als je sfeerverlichting koopt?


Het kopen van een lamp doe je niet dagelijks. Dat maakt het direct ook een stuk moeilijker. Vaak weten mensen niet precies waar ze op moeten letten en kiezen ze lukraak voor een lichtbron. Ze weten hierbij echter weinig over de functie van de lamp en de energiezuinigheid. Hoog tijd om daar verandering in te brengen! Juist nu is het belangrijk om op de duurzaamheid van de lampen te letten. We weten dat de fossiele grondstoffen in Nederland uitgeput raken. We zoeken gezamenlijk naar oplossingen om energiezuiniger en duurzamer te leven. Opletten tijdens de aanschaf van nieuwe verlichting is een goede eerste stap. Maar hoe verwerk je dit denkproces in de aanschaf van nieuwe sfeerverlichting? Bestaat duurzame sfeerverlichting überhaupt wel? En waar let je verder nog op als je sfeerverlichting aanschaft? Gezelligheid begint bij de juiste verlichting. Daarom geven wij je een aantal handige tips.

Kies voor zuinige lichtbronnen

Naast een gezellige sfeer in huis is het ook belangrijk dat je kiest voor zuinige lichtbronnen. Zo hou je je energierekening laag en denk je aan het milieu. Ook in sfeerverlichting is er een hoop keuze uit duurzame en energiezuinige lichtbronnen. Vooral ledlampen winnen steeds meer aan populariteit. Helaas zijn er nog altijd mensen die ledlampen associëren met koel, vaak blauw, licht. Tegenwoordig is dit echter helemaal niet meer het geval. Sterker nog: ledlampen staan nu juist bekend om hun sfeervolle uitstraling. Bovendien kan er gebruik gemaakt worden van LED dimmers voor thuis die de gebruiker in staat stelt om het licht naar wens en behoefte aan te passen.  

Ga voor de juiste kleur

In de woontrends van 2019 zien we steeds meer uitgesproken en opvallende kleuren terug. Deze interieurtrends zorgen er ook voor dat het heel lastig wordt om de juiste lampen te vinden. Armaturen vind je immers ook in allerlei kleuren, maar hoe weet je dat deze het interieur echt verrijken? Door de dikwijls felle kleuren kunnen de verschillende kleurcombinaties al snel botsen. Daarom raden wij aan om zoveel mogelijk op safe te spelen. Kies voornamelijk voor neutrale kleuren zoals zwart, wit en blauw. Deze kleuren zijn eenvoudig te combineren met ieder interieur en zijn niet trendgevoelig, daardoor zullen ze veel minder snel vervelen.

Lichtkleur


In Nederland houden we van gezelligheid. Gezellig tafelen met vrienden, spelletjesavonden met familie en heerlijk bankhangen met het gezin. Dit zijn activiteiten die we wekelijks of zelfs dagelijks ondernemen en waar we enorm van kunnen genieten. Daar hoort uiteraard ook het juiste licht bij. Voor het creëren van de juiste sfeer is het vooral belangrijk om op de kleur van het licht te letten. Hiermee kunnen we sfeerverlichting immers goed onderscheiden van werk- of basisverlichting. Sfeerverlichting kenmerkt zich door een warm geel licht, terwijl we bij andere verlichtingssoorten juist een wit, zelfs blauwachtig, licht zien. Daarnaast is het belangrijk om te spelen met meerdere lichtpunten. Een grote lamp is misschien heel praktisch, maar wel minder sfeervol. Als je meerdere kleine armaturen gebruikt, zal je merken dat de sfeerverlichting veel beter tot zijn recht komt.

You may also like

Comments are closed here.