badkamer verbouwen

Waar moet een nieuwe badkamer voor jou aan voldoen?


Het vernieuwen van een badkamer bestaat uit heel wat meer dan een nieuwe wasbak installeren. Als je je badkamer echt van een nieuwe look wilt voorzien, kun je met heel wat ideeën aan de slag om er zeker van te zijn dat deze beter, moderner, comfortabeler en gebruiksvriendelijker wordt. Een mooie badkamer nodigt vanzelf uit om er de meer tijd in door te brengen, in tegenstelling tot een donkere, vervallen badkamer die daarom slechts af en toe een gehaast en vluchtig bezoek ontvangt.

Veel mensen zijn zich niet bewust van hoeveel tijd je in de badkamer spendeert. Maar voor velen is het de plek waar de dag begint, zij het met een fijne douche of wat snelle vochtige handpalmen om de ogen open te krijgen en wakker te worden. Maar vergeet ook andere momenten niet waarvoor je in de badkamer komt, zoals het stylen van je haar, het reinigen van je tanden, het aanbrengen van een facemask of een scheerbeurt als de baard weer begint op te komen. 

Wat verwacht je allemaal van een nieuwe badkamer?

Je mag daarom best wel even stilstaan bij hoe jouw ideale badkamer er precies uitziet en welke stappen je moet ondernemen om daar te komen. Wil je een apart ligbad of is een douche voor jou genoeg? En als je voorkeur uitgaat naar een nieuwe douche, geef je dan de voorkeur aan een klassieke douche cabine of ben je meer een liefhebber van een hedendaagse en moderne inloopdouche. Wil je een flinke regendouche aan het plafond of gaat je voorkeur uit naar een zuinige douche die niet teveel water verspilt en die een stuk duurzamer is in gebruik?

Maar ook de keuze voor de juiste badkamermeubels speelt een rol. Je wilt immers al je benodigdheden zoals handdoeken, cosmetica en elektronica op een goede plek kunnen opbergen zodat ze makkelijk toegankelijk zijn. Een haardroger en epileer machine zijn onmisbaar in de badkamer, maar je wilt ze niet voortdurend in de weg hebben liggen. Degelijke badkamermeubels zijn daarom essentieel voor iedere badkamer. 

Wil je een whirlpool installeren of ben je tevreden met een inloopdouche?

Nieuwe verlichting in de vorm van waterdichte led spots in het plafond waarmee je de badkamer op een moderne manier kunt uitlichten zijn ook de moeite waard om te overwegen. Wil je een systeem van vloerverwarming laten installeren, zodat je straks kunt vermijden om uit de douche op een koude tegelvloer te moeten stappen? Ook het plaatsen van een modern bidet behoort tot de mogelijkheden en een speciale radiator om je handdoeken op te drogen of te verwarmen zie je in steeds meer moderne badkamers terug. 

Zo zie je maar dat er behoorlijk wat dingen een rol spelen als je met een nieuwe badkamer aan de slag gaat. Het is daarom verstandig om goed na te denken en je goed voor te laten lichten door vakmensen over de verschillende mogelijkheden alvorens je definitieve keuzes maakt over hoe jouw nieuwe badkamer er binnenkort uit gaat zien!

You may also like

Comments are closed here.