gietvloer-prijzen

Vloercoating aanbrengen: hoe werkt dit eigenlijk?


Ben je op zoek naar een goedkoop alternatief voor de populaire gietvloer? Een gietvloer wordt tegenwoordig regelmatig in bedrijfspanden, garages, werkplaatsen en woonhuizen geplaatst en biedt diverse voordelen. Beschik jij al over een goede ondergrond en wil je je vloer graag een nieuw uiterlijk geven? Met het plaatsen van een vloercoating hoef je geen hele nieuwe vloer aan te schaffen, maar geniet je tegelijkertijd van de vele voordelen van een gietvloer. 

Wat is vloercoating?

 Vloercoating is een naadloze kunstharslaag op basis van epoxy en wordt over een bestaande vloer aangebracht. Deze coating maakt de ondergrond niet alleen slijtvast, maar ook bestand tegen chemicaliën, vocht, vuil en stof. Coatings worden regelmatig gebruikt in de industriële wereld, denk hierbij aan magazijnen, fabrieken en garages. Met het aanbrengen van vloercoating krijgt je bestaande vloer een nieuwe laag die een vernieuwde look geeft en bescherming biedt.

Nu vraag je je misschien af: wat is het verschil tussen vloercoating en een gietvloer? Coatings zijn dunner dan gietvloeren, maar bieden tegelijkertijd vrijwel dezelfde voordelen. Houd er wel rekening mee dat een coating minder duurzaam is dan een gietvloer. Vloercoatings bieden namelijk ongeveer vijf jaar bescherming en een gietvloer heeft een levensduur van ongeveer 20 jaar. 

Verschillende soorten met andere eigenschappen

Als je een vloercoating wilt aanbrengen, kun je kiezen uit verschillende soorten. Elke coating heeft zijn eigen eigenschappen en voordelen. Maak een keuze tussen antislip, mat, glanzend en transparante coatings.

  • Antislip

Wil je de ondergrond graag een stukje veiliger maken? Een antislip vloercoating bevat zandkorrels die zorgen voor extra grip en veiligheid. Het is een goede vloer om te plaatsen in werkplaatsen en fabrieken. 

  • Een matte of glanzende coating

Vloercoatings zijn van nature glanzend, maar het is ook mogelijk om een matte afwerking van de vloer te krijgen. Er zijn matte coating pakketten beschikbaar, maar een glanzende vloer zal na intensief gebruik ook steeds meer mat worden. 

  • Transparant

Als de ondergrond voldoet aan je wensen op het gebied van uiterlijk kun je kiezen voor een transparante coating. Deze maakt de vloer sterk en naadloos zonder dat de bestaande vloer wordt aangetast. 

Aan de slag met een kant-en-klaar vloercoatingpakket

Ben je een handige harry? Er zijn meerdere kant-en-klaar vloercoatingpakketten beschikbaar. Deze kunnen zowel in woningen als bedrijfsruimten worden toegepast. Deze doe-het-zelf-pakketten zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen. Zo zit er altijd wel een exemplaar bij die voldoet aan jouw eisen en wensen. Bestel een pakket en je krijgt alle benodigdheden inclusief handleiding toegestuurd. Het is natuurlijk ook mogelijk om de klus uit te besteden aan een professioneel bedrijf met verstand van zaken. Op Kunststof-gietvloer.nl vind je alles dat je moet weten over het laten aanbrengen van een vloercoating. Bovendien kun je een op maat gemaakte offerte aanvragen om inzicht te krijgen in de kosten.

You may also like

Comments are closed here.