Vierkante-woonkamer-inrichten

Vierkante woonkamer inrichten: zo doe je dat


Een vierkante woonkamer inrichten: de één vindt het superleuk en voor de ander is het een hele uitdaging. Behoor jij tot de laatste categorie? In dit artikel delen we een aantal handige tips voor het inrichten van een vierkante woonkamer. Er zijn immers meer mogelijkheden dan je denkt, mits je de ruimte goed benut. Lees mee!

1. Vierkante woonkamer inrichten: creëer hoekjes

Zie je de hoeken als een hindernis? Eigenlijk zijn die hoeken juist ontzettend handig! Stel je maar eens voor dat het een grote, ronde woonkamer was. Waar zou je dan moeten beginnen? In een vierkante woonkamer kan je makkelijk hoek voor hoek te werk gaan. Geef iedere hoek een functie, bijvoorbeeld met een eethoek en een zithoek. Door te werken met verschillende hoeken creëer je rust in je interieur.

2. Kies voor ronde vormen

Als je een vierkante woonkamer inricht, dan is het belangrijk dat je niet alleen voor vierkante meubels kiest. Je brengt veel meer balans in je meubilair als je ook afwisselt met ronde vormen. Anders wordt het al snel zo’n blokkendoos en dat is allesbehalve gezellig. Voorbeelden van ronde meubels zijn een ronde eettafel, ronde bijzettafel of een ronde poef.

3. Zorg voor balans

We zeiden het hierboven al: balans is ontzettend belangrijk in een vierkante woonkamer. Het is niet de bedoeling dat je de ene kant volzet met accessoires en de andere kant veel leger houdt. Bij het inrichten van een vierkante woonkamer staat balans voorop. Dit betekent echter niet dat de ruimte helemaal symmetrisch moet zijn. Bij symmetrie zie je aan beide kanten van de ruimte precies hetzelfde, en dat hoeft dus niet. Je kunt balans creëren door complementerende kleuren te gebruiken en rekening te houden met de plaatsing van meubels. Ook werken met verschillende hoogtes is een goede tip.

4. Ga voor een eyecatcher

Bij het inrichten van een woonkamer vierkant is het ook heel leuk om een eyecatcher te voorzien. Dit is een bepaald item dat meteen de aandacht trekt als je de kamer binnenkomt. Wat voor item dat precies is, dat kies je helemaal zelf. Voorbeelden zijn een bank in een opvallende kleur, een mooie hanglamp of een grote kamerplant. Met zo’n blikvanger zorg je ervoor dat je de woonkamer rustig binnen kunt komen. Je ogen worden direct naar dat ene item getrokken en pas daarna zullen ze de rest van het interieur ontdekken.

5. Plaats verlichting op de juiste plek

Veel mensen zijn geneigd om de verlichting in het midden van de kamer te hangen. Echter is dat bij een woonkamer vierkant niet zo handig, want zo veroorzaak je alleen maar donkere hoeken. Je bekijkt beter per hoek hoeveel licht er nodig is, rekening houdend met de functie van die hoek. Bij de bank waar je graag op zit te lezen, is extra licht bijvoorbeeld erg handig. In dat geval is een staande design lamp ideaal!

6. Gebruik room deviders

Tenslotte kan je gebruikmaken van room deviders om de ruimte te breken. Op die manier creëer je ook makkelijk kleine hoekjes in de woonkamer. Een devider is natuurlijk geen must. Je kunt ook perfect een grote kast overdwars tegen het midden van een muur zetten om de ruimte te breken. 

Zo, dit zijn een aantal handige tips voor het inrichten van een vierkante woonkamer. Het is wellicht even zoeken, maar je zal snel merken dat de inrichting van een woonkamer vierkant eigenlijk heel leuk kan zijn. Veel plezier met inrichten!

You may also like

Comments are closed here.