design lamp staand

Bijzondere staande design lampen: voordelen, mogelijkheden & mooiste modellen


Staande design lampen zijn in Nederland momenteel trendy. Staande lampen, ook wel bekend als staanlampen of vloerlampen, zijn lampen die op een standaard bevestigd zijn en op de grond neergezet kunnen worden. Dat dit lampentype populair is, is merkbaar aan de toename qua verkoopcijfers van design staande lampen. Op zich is deze ontwikkeling niet eens zo verrassend. Het gebruik van mooie staande design lampen in huis heeft namelijk echt meerwaarde en veel voordelen. Maar welke voordelen heeft een design vloerlamp eigenlijk? Wat zijn de aantrekkelijke kenmerken en mogelijkheden die design vloerlampen te bieden hebben? En wat is er op het gebied van soorten, modellen en stijlen allemaal mogelijk als je op zoek bent naar een mooie staande design lamp? In dit blogartikel vind je het antwoord op deze en op nog meer vragen!

design driepoot lamp
Alfred driepoot studiolamp à €189,-

Wat de meerwaarde is van staande design lampen: de grootste voordelen op een rijtje

Mooie design vloerlampen, ofwel staande design vloerlampen, hebben op diverse vlakken voordelen te bieden als lampsoort. Een van de grootste pluspunten van een staande design lamp is het feit dat staande design lampen echte sfeermakers zijn. Een design vloerlamp kun je vaak qua lichtstraal precies afstellen naar eigen wens. Door de lichtbundel al naar gelang je wensen naar boven, beneden of zijwaarts te laten stralen, creëer je snel de gewenste atmosfeer in de ruimte waar de staande design lamp geplaatst is. Een tweede voordeel van staande design lampen is de aanvullende lichtbron die deze lampen verzorgen. Alleen plafondverlichting zorgt voor een nogal monotone lichtinval in de woonkamer. Met design staande lampen kun je de verlichting in de kamer extra sfeervol, verrassend en zelfs spannend maken. Een derde voordeel van mooie staande design lampen is de flexibiliteit van dit type verlichting. Een mooie staande design lamp kun je eenvoudig verplaatsen, waardoor je op elke plek in de woonkamer, eetkamer of welke ruimte dan ook een (aanvullende) lichtbron kunt maken! Als vierde en laatste pluspunt van design staande lampen kan nog het feit worden genoemd dat de keuzemogelijkheden groot zijn. Er zijn voor welk woningtype en elke interieursoort mooie staande design lampen te vinden. Of je nu van en romantische, landelijke, klassieke of industriële sfeer houdt: je hoeft niet bang te zijn dat je jouw favoriete staande design lamp niet vindt. Om je een goede indruk te geven van de opties qua mooie design vloerlampen, hebben we hieronder een selectie voor je gemaakt van de mooiste modellen en soorten.

De mooiste stijlvolle design vloerlampen die je kunt verstellen

mooie staande design lamp
Tonone Bolt vloerlamp à €415,-

Een lamp met een arm die je kunt vertellen, is een van de trends op het gebied van staande design lampen. Dit type lamp is namelijk erg praktisch, omdat je zelf kunt bepalen waar je de lichtbundel op richt. Wil je een mooie lichtzee op de muur projecteren, dan verstel je de arm van de design vloerlamp en creëer je snel het gewenste effect. Wil je een boek lezen, dan buig je de arm terug en richt je die op je relaxfauteuil. Zo heb je voldoende licht om lekke ontspannen een boek te kunnen lezen. Qua soorten mooie staande design lampen die verstelbaar zijn, valt er veel te kiezen. Een mooie uitvoering is de Tonone Bolt vloerlamp. Deze lamp, die beschikt over een standaard E27 fitting en geschikt is voor een lamp van maximaal 60 Watt, heeft een lampenkap met een diameter van 15 cm en een hoogte van 9 cm. Een stevige lampenvoet zorgt ervoor dat de lamp goed in balans blijft. Qua kleuren kun je met de Tonone Bolt veel kanten op, want deze mooie staande design lamp is verkrijgbaar in maar liefst zeven kleuren: zwart, wit, crème, lichtgrijs, mosgroen, blauw en oranje.

mooie design vloerlamp
Tolomeo Basculante Terra à 466

Minstens zo fraai is de strak ontworpen verstelbare Tolomeo Basculante Terra vloerlamp van het topmerk Artemide. Deze gave lamp kan tot een hoogte van liefst 226 cm versteld worden. De lamp zelf is gemaakt van aluminiummateriaal, met een grijze of perkamentkleurige kap die op een plastic frame is aangebracht.

staande design lampen
Faye lamp à €179,-

Minstens zo gaaf is de verstelbare lamp Faye, die gemaakt is van marmer en messing. Zoek je een unieke en praktische lamp, die echt de aandacht trekt, dan is dit voor jou het perfecte model om mee in het oog te springen.

Moderne en stoere lampen voor een eigentijds, industrieel interieur

design staande lampen
Chicago staande lamp à €229,-

Houd je van een modern en gewaagd interieur, dan kun je eigenlijk niet zonder een of meer stoere staande design lampen. Een schitterend model designlamp is de driepotige vintage Chicago staande lamp, een van de meet unieke modellen onder de design staande lampen die momenteel te koop zijn. De lampenkamp heeft en industriële uitstraling en roept een Hollywood-achtige sfeer op. De kap is voorzien van een goudkleurige laag.

staande design lamp
Gubi Multi-Lite vloerlamp à €969,-

Net zo modern en stoer is een andere industriële topper onder de mooie staande design lampen, namelijk de Gubi Multi-Lite vloerlamp. Deze strak ontworpen vloerlamp trekt in elk interieur subtiel de aandacht en is verkrijgbaar in uiteenlopende kleuren.

design vloerlamp
Ozzy vloerlamp à €99,-

Ten slotte verdient het model Ozzy, een strakke industriële lamp, nog aandacht. De zwarte staande lamp roept een moderne en eigentijdse atmosfeer op. Prettig is dat dit unieke model onder de design staande lampen aantrekkelijk geprijsd is.

En bekijk ook deze gedurfde modellen…

Als je van excentrieke interieurs en gedurfde designs houdt, valt er qua mooie staande design lampen ook genoeg te kiezen. Supermooi is bijvoorbeeld de Pulpo Oda medium vloerlamp, die voorzien is van een een handgeblazen glazen reservoir in diverse kleuren.

mooie staande design lampen
Brizz vloerlamp à €139,-

Wanneer je dit model niet gedurfd genoeg vindt, kun je altijd nog gaan voor designs als de Briz getextureerde vloerlamp van antiek messing en rookglas, de decoratieve Umage Silvia vloerlamp met wit onderstel of de Alfred driepoot studiolamp.

design lamp staand
Umage Silvia vloerlamp à €143,30

You may also like

Comments are closed here.