verschillende soorten zeil vloeren

Verschillende soorten zeil vloeren


Kies voor gemak, kies voor een zeil vloer

Vooral in huishoudens met kinderen dient een zeil vloer het gemak. Een zeil vloer is gemakkelijk schoon te houden, het voelt warm aan is zeker ook handig voor mensen met stofallergie. Stof is gemakkelijk op te zuigen en na het dweilen is de vloer weer geheel schoon. De term zeil vloer is een algemene benaming. Er zijn namelijk verschillende soorten zeil vloeren. De meeste mensen zullen het verschil tussen de verschillende soorten zeil vloeren niet kunnen zien, omdat er meer overeenkomsten zijn dan verschillen. 

Verschil tussen PVC vloeren en vinyl vloeren

vinyl vloerbedekking

De eigenschappen van PVC vloeren en vinyl vloeren komen overeen, het grote verschil zit hem in de onderlaag. Bij PVC is de onderlaag harder en vinyl vloeren hebben een verende onderlaag. Een PVC vloer is daarom een hardere vloer dan een vinyl vloer. PVC vloeren zijn enkel in stroken verkrijgbaar, terwijl een vinyl vloer ook in bredere afmetingen verkrijgbaar is. Zo kun je vinyl van een rol leggen, waardoor je een strakke en naadloze vloer krijgt. Bij PVC vloeren zal er altijd een naad tussen de stroken aanwezig zijn. Bij beide soorten vloeren is het mogelijk om de vloer in elk uiterlijk en kleur te krijgen die je maar wilt, zoals hout, tegels of een fantasiemotief. 

PVC vloeren

Een PVC vloer is voorzien van polyvinylchloride. Dit is een kunststof. Hierdoor wordt een sterke vloer verkregen die wat harder aanvoelt en een langere levensduur heeft dan vinyl. Daardoor kan de prijs ook wat hoger liggen. De vloer is heel eenvoudig te onderhouden door het te stofzuigen en te dweilen. Daarnaast staat een PVC vloer bekend om het geluiddempende effect. Voetstappen en omgevingsgeluiden zullen niet snel doorgelaten worden. De vloer laten wel gemakkelijk warmte door en hierdoor is de vloer zeer geschikt voor vloerverwarming. Omdat de vloer in stroken is gelegd zal het gemakkelijk zijn om een beschadigd deel te vervangen. 

Vinyl vloeren

Ook vinyl vloerbedekking is gemakkelijk te onderhouden door te stofzuigen en te dweilen. De vloer voelt altijd warm aan en heeft een geluiddempend effect. Doordat de vloer zachter is, kan het zijn dat je sporen in de vloer terugziet van zware meubels. Bij niet al te zware meubels is de vloer flexibel genoeg om terug te veren. Er bestaan wel grote kwaliteitsverschillen in vinyl vloeren. Kies daarom altijd vinyl vloerbedekking dat dik genoeg is. Vinyl vloerbedekking gaat ook prima samen met vloerverwarming, mits de vloer niet al te dik is. Anders laat het geen warmte door. 

Zelf leggen van een zeil vloer

Een zeil vloer zoals PVC of vinyl is zelf heel gemakkelijk te leggen. Vooral als je stroken of tegels hebt, is het zelf leggen een fluitje van een cent. Daarbij is het wel heel belangrijk dat je een egale ondervloer hebt. Er zijn ook diverse mogelijkheden om de vloer te leggen. Zo kan de vloer worden gelijmd, bestaan er plakstroken die vanzelf aan de ondergrond plakken en kunnen stroken een kliksysteem hebben.

You may also like

Comments are closed here.